Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Külső usb-s merevlemezt rá...

Külső usb-s merevlemezt rá lehet dugni routerre, hogy utána a tartalmát vezeték nélkül elérjem?

Figyelt kérdés

Laptopba van jelenleg bedugva, de sokkal kényelmesebb lenne, ha nem az oldalán lógna.

A router egy tp link ac 1200, a hátulján van egy usb csatlakozó, megoldható vele?

2021. szept. 14. 14:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem mindig vagyok otthon a laptoppal, hanem viszem magammal, és ilyenkor viszem a kis hordozható merevlemezt is. Olyankor hogyan írjak rá, ha ntfs a fájlrendszere? Aztán hazahozom, vagy marad a laptopra dugva, vagy az asztaliba dugtam be eddig, vagy vezeték nélkül hálózaton is használtam pl az asztali gépről megosztva hálózaton.
2021. szept. 15. 10:13
 12/17 anonim ***** válasza:
Elképzelni nem tudom hogy laptopról miért nem tudsz így másolni. Windows? Mert ez egy 1993 óta létező, Microsoft saját fájlrendszere. Ott akkor más gond lesz.
2021. szept. 15. 12:22
 13/17 A kérdező kommentje:
MacBook a laptop.
2021. szept. 15. 12:43
 14/17 A kérdező kommentje:
Ezért nem is értettem, miért írtátok többen is, hogy jó lesz az ntfs, kipróbáltam és tényleg nem jó.
2021. szept. 15. 12:44
 15/17 anonim ***** válasza:

Jaa hogy egy hordozható hálózati meghajtót akarsz. Tehát egy nast amit viszel magaddal azt egyszer más egyszer hordozható merevlemez és egyszer macos kezeli egyszer Windows és egyszer Linux hangulatfuggoen.

Haaat. Akkor engedd el a témát.

2021. szept. 15. 13:13
 16/17 A kérdező kommentje:

Jelenleg a merevlemezt be tudom dugni mind windowsos, mind macoses számítógépbe is, mindkettő felismeri, tud rá írni. Ezen kívül az operációs rendszeren belül meg van osztva a merevlemez is, így wifin keresztül el tudom érni a meghajtót, ha be van dugva az egyik gépbe.

Ezt akartam kiküszöbölni annyival, hogy nem az egyik gépbe dugom be, hanem magába a routerbe, így nem kell feltétlenül mindkét gépnek bekapcsolva lennie ahhoz, hogy hozzáférjek. Persze ki is húzhatnám a gépből, és bedughatnám a másikba, de az plusz macera.

De majd veszek egy olyan routert, ami ismeri az exfatot.

2021. szept. 15. 13:20
 17/17 anonim ***** válasza:
Ja hogy Mac. Akkor ezzel használd: [link]
2021. szept. 15. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!