Egy Intel i7-10700K-nak, ha az alap Intel hűtőjét használom, akkor hány fokos lehet terhelés alatt (tehát i3-as prociho kapott hűtőjével)???
Nem lesz túl sok, mert a maxnál lethrottlingol majd ( ennél 100°C a Tjunction). Az i3-10100 max fogyasztása megáll 50 W körül, a nem húzott 10100K meghajtva ennek közel a háromszorosát kéri.
Ha nincs semmilyen más hűtő, de kell a gép akkor elmegy a kis hűtővel is, a Vcore-t lefelé kell offsetelni egy kicsit a Windowsban pedig be kell állítani a legjobb energiagazdálkodási sémát. Akkor szerintem 60-70fok körül megáll az is :D
Lehet, hogy több lesz - sőt ha hajtod akkor biztosan több lesz. Ki kell tesztelni mi az amit még elbír a hűtő. Idleben,böngészés, videózás stb... szerintem még bőven elbírja az is, ha már játszani kezdesz akkor lehetnek gondok. Esetleg biosban le tudsz tiltani néhány magot ha kevés lenne a hűtő, vagy kikapcsolod a Hyper Threadinget, az kisebb veszteség :)
Lehet terhelésre elmegy 95 fokig is, túléli de azt már ne eröltesd. Ha jó a szellőzés és okosan gazdálkodsz a lehetőségeiddel akkor nem lesz az vészes.
Nem szoktam részrehajló lenni, de ilyenkor mindig felmerül benne a kérdés, hogy ez így miért jó? Az én Ryzen7 3700X-em stock coolerrel 92 000 és kb ugyanazt tudja mint a 10700K+DRP4 140 000-ért (oké, CPU limites környezetben a játékokban a 10700K jobb valamivel ). Ebben mi a biznisz? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!