82%os ssd kondicio mennyire normális?
Figyelt kérdés
hogyha jól tudom tobb mint 4 eves ssdrol van szo es hat ahogy fent is leirtam eléggé lecsokkent a kondicioja mennyire kell felnem az adatvesztéstol,gep lassulástol.Hogy mukodik ez a dolog?2021. szept. 1. 20:19
1/18 anonim válasza:
Milyen típusu ssdről van szó és mekkora az írt adatmennyiség?
82 % nem kevés, még nyugodtan használható
2/18 A kérdező kommentje:
pontos tipust nem tudok de, kingston 120gb
2021. szept. 1. 20:22
3/18 anonim válasza:
Teljesen normális, mivel az SSD korlátozott számú írást visel el, folyamatosan elhasználódik, ez jelenik meg a kondícióban. Ha ilyen ütemben használod tovább, akkor még kb 16 évig fog működni, mire eléri az élettartama végét (már ha a vezérlő elektronika kibírja ezt az időt, valószínűleg az hamarabb fog elpusztulni).
4/18 anonim válasza:
1-2 év után szerintem érdemes cserélni, most még nem nagyon.
5/18 anonim válasza:
Tehát ezen használattal 22év alatt éri el a 0-t.
22 éves tervezett élettartam szerintem teljesen korrekt egy lemeztől, te nem így érzed?
6/18 A kérdező kommentje:
#5 de,igy erzem viszont tudni szerettem volna hogy mennyire kritikus pont ez amennyin most van. kicsit azert megnyugodtam, koszonom a valaszokat!
2021. szept. 1. 20:37
7/18 anonim válasza:
Nekem van olyan, ami 21%-os.
Nincs lassulás, nincs adatvesztés.
Szóval még nem kell aggódnod.
8/18 anonim válasza:
Bőven jó, pár évig még nem kell csere.
9/18 anonim válasza:
Szerintem SH103S3120G lesz az.
Én még az idén vennék egy új SSD-t és leklónoznám rá a mostanit.
És akkor nyugodtabban tudnék aludni.
10/18 anonim válasza:
Ha HDD sentinel-be nézed, az a kondíciót az SSD-re az írt adatok alapján számolja, gondolom van egy táblázat vagy valahonnan szedni, mennyi a TBW értéke annak a lemeznek és ahhoz viszonyítja az írt adatokat. Minél többet írsz, annál jobbban megy le. Nézd meg a logot és a SMART fült, azokról küldj képet, ha komolyabb válaszra vársz. Ennek a lemeznek nem szabadna az égvilágon bármi bajának lenni, de fontos adatokról állandóan kell mentést csinálni, még új lemez esetében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!