Melyik VR szemüveget válasszam?
Üdv!
Nemrég lehetőség adott kipróbálni egy VR szemüveget és gondoltam veszek magamnak egyet.
Jelen esetben a Oculus Quest 2 és a HTC Vive Pro között gondolkodom.
OQ2 ára: ~165.000Ft
HTCVP ára: ~300.000Ft (azt a mindenit)
Melyik VR eszközt vásároljam meg?
Olyan játékokra használnám, mint a Beat Saber, Half Life.
Mi a kettő között az óriási külömbség ami miatt ekkora nagy ár különbség van?
A OQ2 szemüvegnek van akkora hátránya, hogy mondjuk ne futtason el egy nagyobb játékot?
Köszönöm mindenkinek előre a válaszát!
nekem van Riftem, Questem és tervezek Quest 2-t venni
HTC-t is próbáltam, bár még a régebbi verziót, súlyban éreztem a különbséget, a HTC jobban húzta a fejemet.
A questnek van egy olyan előnye, hogy teljesen önálló eszköz, tehát nem csak géppel tudod használni. Mobilis.
Haverom lövöldözős játékot próbált Questen és Riften is. Ugye a riftnek külső szenzorja van. Azt mondta, hogy pontosabban tud célozni Rifttel és pontosabban érzékeli a kontrollert.
Én Questet használom jó ideje, jobban tetszik az a szabadság, hogy itt elindítom a játékot és átmegyek más szobába nyomni. Meg ugye nincs vezeték ami zavarna.
A Questen nem fogsz nagyobb játékot futtatni, azt a gépeden futtatod és streameled a szemüvegre. Én több játékot is nyomtam így, semmi problémát nem tapasztaltam sem érzékelés, sem megjelenítés szempontjából. Gondolom elég erős géped van hozzá, ha VR-t szeretnél venni.
#3:
kábel nélkül WIFI-n keresztül is működik a cucc (ajánlott 5GHz-s wifi, de 2.4-el is simán ment nálam, bár a gép nem wifin csatlakozik a hálózatra, csak a szemüveg)
én unityban fejlesztek, de elvileg a motor mind1, mivel streamelsz, bár UE mobilra nem annyira optimális, szóval ha portolni akarsz később questre, akkor Unityvel jobban jársz
szerintem a wifi simán elég, legalábbis eddig nekem nem volt vele bajom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!