Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik VR szemüveget válasszam?

Melyik VR szemüveget válasszam?

Figyelt kérdés

Üdv!

Nemrég lehetőség adott kipróbálni egy VR szemüveget és gondoltam veszek magamnak egyet.

Jelen esetben a Oculus Quest 2 és a HTC Vive Pro között gondolkodom.

OQ2 ára: ~165.000Ft

HTCVP ára: ~300.000Ft (azt a mindenit)

Melyik VR eszközt vásároljam meg?

Olyan játékokra használnám, mint a Beat Saber, Half Life.

Mi a kettő között az óriási külömbség ami miatt ekkora nagy ár különbség van?

A OQ2 szemüvegnek van akkora hátránya, hogy mondjuk ne futtason el egy nagyobb játékot?

Köszönöm mindenkinek előre a válaszát!

2021. aug. 30. 22:36
 1/6 A kérdező kommentje:
Mindkettőt joystickkel irányítnám. Viszont, ha az egyikre nincs ilyen lehetőség, akkor kérlek szóljatok! Köszönöm.
2021. aug. 30. 22:42
 2/6 anonim ***** válasza:

nekem van Riftem, Questem és tervezek Quest 2-t venni

HTC-t is próbáltam, bár még a régebbi verziót, súlyban éreztem a különbséget, a HTC jobban húzta a fejemet.

A questnek van egy olyan előnye, hogy teljesen önálló eszköz, tehát nem csak géppel tudod használni. Mobilis.

Haverom lövöldözős játékot próbált Questen és Riften is. Ugye a riftnek külső szenzorja van. Azt mondta, hogy pontosabban tud célozni Rifttel és pontosabban érzékeli a kontrollert.

Én Questet használom jó ideje, jobban tetszik az a szabadság, hogy itt elindítom a játékot és átmegyek más szobába nyomni. Meg ugye nincs vezeték ami zavarna.

A Questen nem fogsz nagyobb játékot futtatni, azt a gépeden futtatod és streameled a szemüvegre. Én több játékot is nyomtam így, semmi problémát nem tapasztaltam sem érzékelés, sem megjelenítés szempontjából. Gondolom elég erős géped van hozzá, ha VR-t szeretnél venni.

2021. aug. 31. 00:32
 3/6 anonim válasza:
OQ2 et vegyed mindenképpen a HTCV helyett. Több ok miatt elönyben van a HTCV hez képest. Nagyobb felbontás, önnállóan müködhet PC nélkül is, PC vel összekapcsolható USB link kábellel. Belsö kamerás pozició trackingja van ami miatt nem kellenek falra szerelt IR sugárzók mint a HTCV nél. JObb az ár/konfort hányadosa. Kevesebb pénzért ad annyit mint a HTCV söt egyes dolgokban többet is.
2021. aug. 31. 05:35
 4/6 anonim ***** válasza:

#3:

kábel nélkül WIFI-n keresztül is működik a cucc (ajánlott 5GHz-s wifi, de 2.4-el is simán ment nálam, bár a gép nem wifin csatlakozik a hálózatra, csak a szemüveg)

2021. aug. 31. 09:19
 5/6 anonim válasza:
@4: szerinted vegyem meg az USB link kábelt az OQ2 hez, vagy pedig WiFin keresztül is kapcsolódhatok PC hez mindkét irányú adatátvitelhez? UE5 ben fejlesztett VR projektet szeretnék OQ2 re átvinni. OQ2 > PC Casting müködik 2.4GHz es WiFi men.
2021. aug. 31. 21:17
 6/6 anonim ***** válasza:

én unityban fejlesztek, de elvileg a motor mind1, mivel streamelsz, bár UE mobilra nem annyira optimális, szóval ha portolni akarsz később questre, akkor Unityvel jobban jársz

szerintem a wifi simán elég, legalábbis eddig nekem nem volt vele bajom

2021. aug. 31. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!