Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplap cserével mi történik?...

Alaplap cserével mi történik? Újra kell telepíteni szoftvereket?

Figyelt kérdés

A verzió esetében: Teljesen más alaplap

B verzió esetében: Ugyanolyan alaplap

C verzió esetében: Nagyon hasonló alaplap

2021. aug. 26. 23:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen. Ugyanolyan alaplap esetében semmit nem vesz észre a rendszer.

A másik két esetben célszerű letörölni a drivereket,eltávolítani pár dolgot az eszközkezelőből utána lapcserekor a win10 simán feláll generic driverekkel és csak drivert kell telepíteni.

2021. aug. 26. 23:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha márkánál maradsz, akkor lehet, hogy a hozzá adott programok is jók lesznek.

Feltéve, ha feltetted őket.

Ha más márkát választasz, akkor ezeket célszerű leszedni.

Én inteles Asrock-ról tértem át amds Gigabyte-ra.

Az előző programjaival nem is foglalkoztam, automatikusan nem indultak.

Az utóbbihoz felraktam ezt-azt.

Minden működik gond nélkül, a w10 stabil.

Most fogok VGA-t cserélni. Nvidia-ról AMD-re.

A drivert és programot most viszont le fogom szedni, hogy az újnak ne legyen galibája.

VGA-k kényesebbek lehetnek.

2021. aug. 26. 23:47
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Kétlem, hogy újra kéne, én a hdd-t átraktam egy teljesen másik gépbe, teljesen más proci, alaplap, ráadásul ryzen proci, win 7 a rendszer. PS/2-es egér kellett hozzá, de mindegy is. A lényeg, driver booster nevű programmal, simán leszedi neked az összes driver-t ami kell. Én nekem is azzal ment. Csak internet kell hozzá, amit nagyon jó csellel meglehet oldani, telefon, usb internetmegosztás.
2021. aug. 27. 00:33
 4/5 anonim ***** válasza:
80%
A Driverboostert felejtsd el. Ki tudja, honnan, milyen szutykokat szed össze? Meghajtóprogramokat kizárólag a gyártó oldaláról töltünk le.
2021. aug. 27. 07:13
 5/5 Morzsi007 ***** válasza:
Win10 SSD-n átkerült egy teljesen másik gépbe, más alaplap, CPU, RAM, még a táp is más volt a VGA maradt csak. Elsö indításnál pár percet tekert “előkészítés” címszóval, aztán hibátlanul ment, meg a játékok, programok is. Hibaüzenet mentesen.
2021. aug. 27. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!