Apple Macbook esetében 7 magos GPU vagy 8 magos GPU -t preferálnátok ?
Sziasztok !
Segítséget szeretném kérni.
Igazából mindenképp a 13.3 colos verzió maradna. Annyival a pro nem tud többet, mint amennyi az egyetem miatt kellene. Egy 9 éves toshibáról váltanék.
Kérlek ne ítélkezzetek , mindenképp apple terméket szeretnék csak nem tudom abból hardveresen mégis melyik lenne az opcionálisabb.
Egy 7 magos GPU-val ellátott 256 GB-os , 16 GB egyesített verzió vagy ugyanez a 8 magos GPU verzióban ?
Előre is köszönöm !
Nem vagyok nagy informatikus, de én úgy tudtam az magos kifejezést von maga után.
Köszönöm, ez is válasz !
Jól tudtad, az azonos architekturából származó CPUk/GPU-k esetén a több feldolgozó egységgel rendelkezőnek nagyobb a teljesítménye.
Az M1-es MacBookok közül egyértelműen a 8 magos GPUval rendelkezőnek van nagyobb számítási teljesítménye. Én az erősebbet, a 8 magosat ajánlom.
Attól függ mire fogod használni.
Ha csak irodai szoftverek, böngészés, jegyzetelés, stb, akkor elég a 7 magos bőven.
Amúgy van rengeteg teszt erről:
https://www.youtube.com/results?search_query=macbook+air+7+v..
és elég látványosan látszik, hogy nincs nagy különbség a kettő között.
Ha nem tolsz durván grafikaigényes programokat akkor felesleges a 8 magos.
Az egyik videóban a srác mondja, hogy ő videószerkesztésnél sem tapasztalt különbséget az Air 7 magosa és a Pro 8 magosa között.
A 7 magosban is benne van a 8. mag, csak le van tiltva. Valszeg gyártási probléma áll a háttérben és a "selejtet" így hasznosítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!