Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » GTX560 Ti, Mi az oka annak,...

GTX560 Ti, Mi az oka annak, hogy nem működik a DirectX, magas felbontásokon?

Figyelt kérdés

Mondok néhány példát, és mutatok egyet, mert a többi is ilyen:

A Firefox-nál, a renderer-t beállítottam directx-re. [link]

Ilyen képet ad, a másik, a bs player-nél, a Belső directx renderer. Azzal is, de jegyezzük meg, hogy 1024x768-as felbontáson nincs probléma, magasabb felbontáson igen. A monitorom felbontása 1400x900 75hz-es, ha ez számít valamit. Próbáltam régebbi driver-t feltenni, 314.22-est, aztán a legújabbat, mindkettőnél ugyanaz a probléma. Win 7-em van, de volt előzőleg, 3 napig win 10-em, mindkét helyen ugyanez a probléma. Önmagában, nem nagyon zavarna, de van pár program ami directx-es és azok már el se indulnak.

2021. aug. 25. 17:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
94%
Ez a kártya szinte biztosan halott.
2021. aug. 25. 17:07
 2/18 A kérdező kommentje:
Lehetséges mondjuk, hiszen nem volt új. Viszont, az lehet, hogy csak a directx része halott? Mivel, a teljesítménye elég erős, sokhelyen. Főleg ha videó renderelésről van szó.
2021. aug. 25. 17:09
 3/18 A kérdező kommentje:

Ami még fontos lehet, és nagyon érdekes is, hogy nem minden hibás benne, tehát, például, a google maps, felső, és utca nézet, hibátlanul működik.

[link]

2021. aug. 25. 17:19
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi történik ha a rendert nem állítod direct X-re? Akkor ad rendesen képet?
2021. aug. 25. 18:37
 5/18 A kérdező kommentje:
Igen, akkor rendesen adja a képet.
2021. aug. 25. 18:40
 6/18 anonim ***** válasza:
91%
Ha úgy jó a kép akkor miért erőlteted a directX-et? Van valami indokod erre?
2021. aug. 25. 18:42
 7/18 A kérdező kommentje:

Hát, igazából, a kérdés végében, le is írtam az okát "Önmagában, nem nagyon zavarna, de van pár program ami directx-es és azok már el se indulnak"

Ez nem túl fontos, mivel azok, játékok, mint például, a cs 1.6, és ilyesmi. De azért, van amiben elég fontos (Egyenlőre nem tudok példát mondani) És szeretem hibátlannak tudni a rendszer-t. Autohotkey scriptek, a tudott hibákat, automatikusan kijavítják nekem, de directx-el nem tudtam mit kezdeni. De természetesen, még utána járok a problémának, megpróbálkozok más felbontással, más hz-n, ha nem jó, egyesével az összes driver felfelé. Ha ez se működik, az elemző programmal ránézek, és átírom amit kell. Ha ez se működik, akkor az 1-es válaszolóval, teljesen egyet fogok érteni, bár a zöld pipa szerint, már egyet is értettem vele :)

2021. aug. 25. 18:50
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló szerintem úgy értette a halott kártyát, hogy a Vram hiba esetén jönnek elő hasonló katyvaszok. Ha direct X nélkül nincs ilyen gond, akkor ez valszeg inkább szoftveres vagy inkompatibilitási hiba.

Azért nem értem a problémádat, mert az elmúlt 20+ évben egyetlen egy programban sem kapcsoltam direct X-et, még arról sem hallottam hogy lehet a böngészőben. Azért nem is értem, minek neked egy jól működő böngészőbe vagy bs playerbe direct X megjelenítés?

Főleg úgy, hogy a GPU-dban van fixfunkciós hadrver ami a videókódolást és megjelenítést vézgi :D

Offon kívül: a dxdiag milyen verziót ír? Mert elméletben a Win7 az SP1-gyel már kapott dx12 támogatást is, de a te kártyád még csak dx11-et támogat. Nem lehet, hogy valami dx verziós kavarodás van a windows/updateek/driverek és programok között és ez okoz hibás megjelenítést? ( már ha létezhet ilyen )

Ha hardveres hiba lenne, akkor minden üzemmódban hibás lenne a megjelenítés, de ha csak dxnél jön elő...

Amúgy a CS 1.6-ot ha Open Gl-re kapcsolod akkor indulni és futni fog.

2021. aug. 25. 19:16
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha dx módban megjelennek a FFban a hibák, olyankor egy másik tabra majd vissza váltással is megmaradnak vagy megszűnnek?
2021. aug. 25. 19:22
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, mondjuk igaz nem feltétlenül fontos a directx, bár nekem, azért kell directx, mert mondjuk, bs player-be, jobb a minősége, a videónak directx-el, mint anélkül, a böngészőbe pedig, nos, hát, nem igazán fontos, bár írtad még nem hallottál róla, firefox-ba about:config-nál lehet beállítani, és chrome alapú böngészőkbe about:flags-nál, hogy mivel rendereljen.

DxDiag: [link] Ezt írja, így gondolom könnyebb, a 12-es verzió is megy, természetesen, de ahhoz én hozzá se nyúltam, egy 11-es kártyánál. A Windows update-t nem használom. Cs 1.6-nál arra fogom kapcsolni, bár mivel nem indul, így a config fájl-ba.

2021. aug. 25. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!