Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » BIOS érzékeli, ha processzort...

BIOS érzékeli, ha processzort cserélek a lapban?

Figyelt kérdés
Vagy nullázni kell, és újra beállítja magát, vagy amit magának nem, azt én állítom be neki?
2021. aug. 23. 14:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Ha a bios támogatja az új procit, akkor semmit nem kell csinálni, kiveszed a régit, beteszed az újat, használod. Viszont lehet, hogy az újat csak bios frissítés után támogatja. Ebben az esetben a csere előtt a régi processzorral frissíteni kell a biost. Természetesen a foglalatnak mindkét esetben egyeznie kell.
2021. aug. 23. 14:20
 2/11 A kérdező kommentje:
Legfrissebb BIOS van fent, ezzel nincs gond. Nyilván foglalat is ugyanaz lesz. Nagyjából válaszoltál, de azért még sem. Hogy például, szorzókat, órajeleket a BIOS átállítja az újhoz?
2021. aug. 23. 14:22
 3/11 anonim ***** válasza:
47%
Pedig válaszoltam. Idézem "Ha a bios támogatja az új procit, akkor semmit nem kell csinálni, kiveszed a régit, beteszed az újat, használod."
2021. aug. 23. 14:29
 4/11 A kérdező kommentje:
És akkor a szorzókat, órajeleket a BIOS átállítja az újhoz?
2021. aug. 23. 14:34
 5/11 anonim ***** válasza:
4%
Kérdező, ugye vágod, hogy azért nem válaszol erre a konkrét kérdésedre, mert gőze sincs róla!?
2021. aug. 23. 14:41
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
az új proci nem örökli meg a tuning beállításokat, ha erre vagy kíváncsi kérdező úgy nevezett defaulton vagyis alapon fog menni és neked kell beállítani amit szeretnél.
2021. aug. 23. 14:53
 7/11 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem az összes lap ha komolyabb hardware változás van (memória és vagy cpu cserekor) minden bios beállítást legyalul defaultra. Az amiket eddig próbáltam legalábbis mind így tett, az elmúlt tizen X évben.
2021. aug. 23. 14:54
 8/11 A kérdező kommentje:
6, nem, nem erre vagyok kíváncsi. Azt ugye tudjuk, hogy processzor és processzor között van különbség, ha másban nem órajelben. Csak egy példa, egy 1,4Ghz procinak egészen más szorzói vannak, mint egy 1,5Ghz-esnek, ezért kérdeztem, hogy ezeket lenullázza-e, mert nem mindegy. De hetes megválaszolta, talán az egyetlen értelmes válaszként.
2021. aug. 23. 15:02
 9/11 anonim ***** válasza:
45%
Áh értem szóval csak a 7-es válaszolta meg igaz hogy én is ekte ugyan azt írtam szinte, de igen ő adta az egyetlen rendes választ...... .Gondoltam mivel szorzókról van szó tuning beállításokra vagy kíváncsi hogy meg tartja-e, de mint én is írtam defaulton fog menni ergo a BIOS állítja magának nem kell piszkálni semmit bár miről is legyen szó.
2021. aug. 23. 15:10
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen, csak a hetes. Azért ne sírd tele a zsebkendődet emiatt!
2021. aug. 23. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!