Megkértek, hogy állítsak össze egy olcsó, de használható gyorsaságú PC-t. Mit gondoltok erről a konfigról?
Konfig screenshot: [link]
Szükségem van BIOS frissítésre, vagy a 9600K gond nélkül fog futni a
MSI H310M PRO-VDH PLUS alaplapban?
Tudom, hogy ez az i5 9600k egy olyan processzor amit húzni lehet, viszont az alaplap nem képes erre. Azért ezt választottam mert csak kb 5000 forint különbség volt ez és az i3 9100 között. Hozzáadom még a CPU hűtő 2300Ft-os árát, és akkor kb 7 ezer forint különbséggel ez mégiscsak egy i5, méghozzá K-ás. Talán jobban tartja az értékét a használtpiacon is, ha egyszer eladásra kerülne a sor.
Szívesen választottam volna valami jó Ryzen procit, (2600, 2600x) de akkor muszáj lett volna videókártyát is venni, és amikor egy GTX 1050-es 100ezer körül mozog, akkor az i5 9600k integrált UHD 630-asa is jónak tűnik.
Amúgy a gép főleg internetezésre, filmnézésre lesz használva. Játékra nemigen, vagy legalábbis semmi olyan amivel az UHD630 ne bírkózna meg.
Mindezek tükrében mit javítanátok ezen a konfiguráción?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Akkor már i5-10600K, párezerrel drágább, de HT-s, tehát 6 mag, 12 szál, és alapból izmosabb, 9. gen-t abszolút nem éri meg, még egy 10400-al is jobban jársz/jár, ha nem fér bele az a minimális plusz.
Lapon nem tudom, hogy van-e M.2 foglalat, de az az SSD eléggé az alja kategória, annyiért jóval gyorsabb, újabb M.2-es, NVMe SSD-ket kapni, lásd:
- Kingston A2000
- Western Digital SN550
1. válaszoló:
Köszi, jó ötlet, utánanézek a G-s ryzeneknek is.
2. válaszoló:
Rendben, megnézem hogyan alakulna az ár ha 10-es szériás intel menne bele. Amúgy nincs az alaplapon M.2 foglalat. Az ismerősöm akinek lesz a gép jelenleg egy 140GB nem is tudom, talán 15-20 éves merevlemezt használ. Azért gondoltam, hogy valami olcsóbb SSD is jó lesz. De azért meglesem ezeket amiket írtál, köszi szépen a tippet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!