Legmegbízhatóbb HDD-gyártó?
Van több 1 terrás vinyóm amiket selejteznék mert öregek meg macerásak (egyik Seagate haldoklik), gondoltam eladom őket és veszek egy db 6 terrásat amire kényelmesen ráfér minden zeném, képem, stb.
Kinek melyik gyártóval van jobb tapasztalata?
A HP-ról nem tudok nyilatkozni, azt Magyarországon inkább HP szerverekben használják, mint brand része.
A Toshiba felejtős, mert nagy a meghibásodási arányuk.
A Seagate jó, de az összes közül a leghangosabb, emiatt nem ajánlom.
A Western Digitalok jók, de ott is kerülni kell az olcsó energiatakarékosságra épülő szériákat, mert az állandó fejparkoltatástól hibásodik meg hamar. A Black és a Blue széria teljesen jó desktop célokra (ebben a sorrendben). Red széria NAS-ba. A Green-t kerülni érdemes.
#2 nekem volt mindegyik de egyedül a Seagate ami haldoklik de nem először, jelen esetben Seagate BarraCuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (ST1000DM003), ahogy most nézem newegg-en pl. eléggé le van húzva, már értem miért.
Azt hiszem most akkor WD-t veszek, a Black majdnem dupla áron megy, meg írják kicsit hangos..
Blue IntelliPower 6TB merevlemez akkor jó vételnek tűnik?
Seagate és Samsung. Ezeket tonnaszámra veszem én is és több ismerősöm is, ráadásul a Samsungok mindig használtan érkeznek. Eddig eggyel sem volt baj, talán 2-3 adta meg magát, de nem előzmények nélkül, jellemzően 2-4000 óra volt bennük.
A Toshiba/HGST sem rossz, de ezek felé kisebb a bizalom a név miatt.
Na de a WD... Szerintem többet hoztak hozzám adatmentésre mint amennyit az összes többiből együttvéve. Az egyik minden fájl után leállt, a másik egyik napról a másikra RAW lett, a harmadik két nap után írás közben összekarcolta a tányért (ez ráadásul saját volt)... Nem mondom azt, hogy akinél működik az hazug, de elég nagy szerencséje van ilyen téren. Még a Quantumokat is jobban szerettem mint ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!