Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért szarozzák le sokan az...

Miért szarozzák le sokan az amd videokártyáit?

Figyelt kérdés
Mindig azt olvasom az nvidia jobb jobb drivereket írnak meg hát mindig is minőségiek voltak meg,hogy minden nvidia kártya veri az amd kártyákat meg ha már pl csúcskártya inkább rtx3090 vagy 3080,meg az amd csak itt ott jobb néha amúgy az nvidia ráver az amd-re meg hogy az nvidia dlss megoldása milyen jó az amd ugyan ezen megfelelője meg milyen szar.Anno mikor kérdeztem mit vegyek rtx3060Ti vagy 6700Xt többen is a 6700XT-t mondták,hogy jobb máshol meg sokan lefitymálják az amd kártyákat.Nekem pl volt amd kártyám rx480 de komolyabb bajom sosem volt vele se a driverrel,aztán volt 3 nvidia kártyám most pár hónap alatt nem rosszak de most 6700XT-t vettem ezt még most fogom próbálni de szerintem ez sem lesz rossz.

2021. aug. 20. 00:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

#4 Az a baj hogy ennyiből nem lehet levonni a következtetést. Nekem volt egy Nvidia GS 7600 am jó régen ami kb 3 év után szimplán kipurcant majd jött a helyére egy GT 240 ami alig 2 évig húzta. Ezután átmenetileg kaptam egy passzív hűtéses Sapphire Radeon HD 4000 valahanyas kártyát ami mai napig muzsikál faterom gépében. Én ezután egy GTX 660 al toltam ám 4 évnél az sem bírta tovább most pedig harmadik éve van GTX 1080 am ami szerencsére mai napig jó.

Most akkor én is levonhatám hogy ez alapján jobb a Radeon de nem teszem.

Mellesleg az AMD Radeon csoportja sokkal sokkal kisebb mint az Nvidia Geforce. Egyszerűen több pénzük és emberük van a zöldeknek mindenre. Hardver és szofverfejlesztésre na meg marketingre is.

Az AMD 2014 15 körül majdnem csődbe ment ennek ellenére most verik az Intelt és majdnem fej fej mellett halad az Nvidiaval. Az hogy most itt tartanak részben majdnem csoda részben Lisa néni vezető képességeinek a jele.

Félre értés ne essék nem vagyok AMD fanboy 2 inteles géppel mellettem de mondjuk a következő laptopom az jó eséllyel full AMD lesz miután a laptopos 3060 ba kemény 6 giga vramot pakoltak 2021 ben ami nekem így off.

Csak várom hogy megjelenjen valami gép Ryzen 5 5600 és RX 6700M 10GB kombóval.

2021. aug. 20. 12:57
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem szar egyik sem, csak azt kapod amiért fizetsz.

Nem kell csúcskártya, de amd driverekkel mindig baj volt, streamelni ugyanazon beállítások mellett mint pl. nvidiával nem lehet, szaggat vagy sokkal rosszabb a minőség. Attól, hogy téged nem érint a probléma még nagyon sok embert igen.

Ha ennyire érdekel van pár videó ami alátámasztja ezeket: https://www.youtube.com/watch?v=m4zZhG9pgYQ

https://www.youtube.com/watch?v=VsRdxaoQmU0

https://www.youtube.com/watch?v=1uynVO4ZXl0

Ugyanitt GN kirakott egy kérdőívet 4 válasszal:

Nvidia kárytá, problémamentesen

Nvidia káryta, probléma volt vele

Amd problémamentesen

Amd problémákkal

A legtöbb amd problémásnak volt jelölve 40% felett.(Ha megtalálom belinkelem) 10/9 komment driver vagy más hibáról szólt.

Azóta javult a helyzet de még így sem mondható elfogadhatónak.

Ugyanez volt régi amd procikkal, igen FX, rólad van szó. Nem voltak annyira jók, főleg mai szemmel nézve. Startolt a ryzen és minden boltban vitték vissza sorra a ryzenes konfigokat, mert kezdeti volt a dolog és sok gondot okoztak. Aki ilyen helyen melózik pár éve az tudja miről beszélek.

Most már lényegesen stabilabb a dolog de itt is le van maradva inteltől kompabilitás téren(vegyük csak a ramot: max 3800mhz cl14).

2021. aug. 20. 13:55
 13/20 anonim ***** válasza:

Nekem egy AMD R9 380 4GB kártyám volt pár éve és sajnos elég sok gond volt vele. Játékok alatt random fekete képernyőzött, meg szélsőséges fps ingadozások voltak a legtöbb játéknál.

A boltban kicserélték egy ugyanolyan fajtára, de azzal is megvoltak ezek a hibák. Nem tudom mi lehetett a baj, lehet az Intel procit nem annyira szerette maga mellé, kitudja. Még megvan a kártya csak már ritkán használom. Utána vettem egy GTX 1070-et, azóta azt használom játékra.

2021. aug. 21. 03:34
 14/20 anonim ***** válasza:
RTX-ben az Nvidia bőségesen erősebb!
2021. aug. 21. 12:58
 15/20 anonim ***** válasza:

14. Vagyok! Egyébként csak annyi a különbség hogy az Nvidia az RTX-ben erősebb, de az AMD pedig sokkal olcsóbb kártya! Ez a 2 különbség van a kettő között. Egész pontosan egy márkásabb 3090 árán 2db 6900xt-t veszel! [link]

[link]

2021. aug. 21. 13:11
 16/20 A kérdező kommentje:

15/

Most az olcsó dolog nem teljesen állja meg a helyét mert olcsóbban látom a 3060Ti-t vagy a legolcsóbb 6700Xt árában látom a 3060Ti-t de a 6700Xt általában drágább.

2021. aug. 21. 13:22
 17/20 anonim ***** válasza:
15. Vagyok! Én amúgy is laptop fan vagyok, nekem bőven megfelelne egy G15 3060 130W vagy egy G15 6800M laptop ha cserélni akarnám a 4800H/2060 90W-ot.
2021. aug. 21. 16:06
 18/20 anonim ***** válasza:
58%
Mert azok. Driveresen pocsékak lefagyogatnak, mikroakadások stb. A pcx-nél is állandóan az amd kártyákat küldik vissza panaszra.
2021. aug. 25. 07:17
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Előző jól írja. Irtó szarok a driverek. Hiába volna hardverileg erős, ha a driver miatt képtelen a stabil működésre. Engem egy AMD fanboy ismerősöm ebszélt rá annó, hogy a GTX 750TI-net egy felsőbb kategóriás AMD-re váltsam le, de amikor beüzemeltem a kártyát megdöbbenve tapasztaltam, hogy a kb. dupla árkategóriás kártyával laggolt pl. a GTA V meg egy csomó olyan játékban voltak fps droppok és stutteringek, amikkel a 750-el semmi baj nem volt.

Ilyenkor mit lehet csinálni? Küldi az ember vissza a boltba gariztatni, aztán pár hét múlva kaptam egy ugyanolyan típusú kártyát ami ugyanazokat a hibákat produkálta...

Sajnos sokan bedőlnek az AMD fanatizmusnak itt az oldalon is. Én azóta megfogadtam, hogy soha többé AMD. Amúgy azt se értem, hogy miért mondják, hogy az AMD olcsóbb? A Ryzen procik árai is már felkúsztak az Intel procik áraihoz és az AMD VGA-k se olcsóbbak már. Ez lehet 10 éve igaz volt, de ma már nem.

2021. aug. 27. 03:21
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Előző voltam, még azt hozzá tenném, hogy talán az sem véletlen, hogy én konkrétan egyetlen streamer videóst se ismerek, se Youtube-on se Twitch-en, aki AMD kártyával tolná. Nyilván ennek is megvan az oka...
2021. aug. 27. 03:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!