Videokártya - milyen szoftverekkel működik? Tulképpen a webkamerát helyettesíti egy külső kamerával és ennyi a lényege?
na meg a nagy kérdés, h van olyan típus, ahol videojelet ír mindig, és nincs külön MIC vagy audio IN. de pl egy kézi kamerából a HDMI mindenképpen hozza a PC-be a video és az audio jelet is, igaz?
akkor viszont nem értem, mit kezd a plusz hangbemenettel (már amelyik olyan).
csak pl:
ne haragudj, de köze nincs ahhoz sztem. épp írja is a termékismertetőben h HDMI-vel kössem össze a kamerát, majd az USB megy be a gépbe, és akkor így kerül a video és az audiojel is be.
arra lennék kíváncsi h a hdmi mindig mindkét jelet viszi-e és hogy milyen szoftverrel használható egy laptopon. (gondolom Skype pl. ?)
de a felvételt hogy oldja meg? ez csak annyi h a videojelet (és audiojelet) beviszi a gépbe, nem? azaz átjátssza. de a szoftver itt is érdekelne
#1 a szerverekben például nincs videókártya, most azt is dobjam le a 10.-ről, miközben tökéletesen működik?
Kérdező: Ez egy videó bemeneti eszköz, olyan mint például a webkamera, az is képet ad a gépnek, de ez lehet akár egy tv tuner is, vagy egy capture card, valószínűleg az van neked is. Abba bármilyen HDMI, vagy amilyen bemenete van kábelt csatlakoztatsz, ami egy forráseszköz kimenetéről jelet kap és azt a képet adja a gépnek, amit bármilyen szoftver tud fogadni ami képet vár, akár videócsevegő programokban is tudod webkamera helyett használni, de ezeket inkább rögzítő programokban használják, mint az OBS, ezzel tudod rögzíteni a bejövő videót (akár a webkamerád is, semmi akadálya, az is egy sima képbemenet).
6-7-8
köszi, igen, video capture card a neve és igen, pont arra szeretném, hogy valamilyen szoftverrel felvegyem pl a videós beszélgetést.
van is pár darab, közben találtam.
pl ezek vannak:
azon akadtam meg, hogy
1, milyen szoftverek vannak erre a célra? OBS, oké, de bármely más is képes erre, ami tud videochatet? sőt, akár live streamre?
2, itt is felmerült, hogy video és esetleg audio ... na most ez mitől fögg? mert a capture cardon mindegyiken van HDMI, ez pedig elvileg nem csak a videojelet viszi, nem? vagy igen, és külön kellene mellé adnom még az audiojelet is?
(utána a hdmi-kimenet már tiszta, igen)
végül is itt írja le a legjobban sztem. most már tényleg csak azt nem értem, hogy pl egy kamerából kijövő HDMI jel törvényszerűen hozza az audiot is vagy csak a videojelet ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!