Miért látja a gépem a 16 GM ram-ot, és mégis lassabb lett tőle?
Lenovo B50-30 (20382 Model) ben 2 x 4 GB ramom volt.
Vettem bele 2 db 8GB 1600MHz DDR3L 1.35V CSX CL11 Notebook RAM-ot.
Látja, hogy 16 BG van benne, fut a Win 8.1 de sokkal-sokkal lassabb mint volt.
Beletettem csak 1 db 8 GB ramot, azzal jelenleg gyorsabb, mint korábban a 2 db 4-essel.
Van esetleg valami beállítás, amit el kell végeznem ahhoz, hogy a gépbe betehessem mindkét 8 GB-os ramot?
Lehet olyan, hogy látja, de mégsem tudja kezelni a 16-ot? Előre is köszönöm a tanácsokat.
1, kipróbálnám a fastbootot kikapcsolni és a hibernálást is és úgy újraindítani, majd ha gyorsabb, akkor visszakapcsolni.
2, ha nem megy, akkor swap filét is újracsinálni, kikapcsolni vagy fix méretre beállítani, majd újra..
3, ha így se, akkor esetleg linux live verzióval kipróbálni, hogy ott az új ram és a régi között látsz-e sebesség beli eltérést.
BIOS-frissítés!
Az én laptopom is felismerte a több RAM-ot, de nem tudta használni. Érdekes volt, hogy a Windows nem is mutatta ki, a Linux viszont igen.
Aztán frissítettem a BIOS-t és nem csak látja, de kezeli is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!