Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért látja a gépem a 16 GM...

Miért látja a gépem a 16 GM ram-ot, és mégis lassabb lett tőle?

Figyelt kérdés

Lenovo B50-30 (20382 Model) ben 2 x 4 GB ramom volt.

Vettem bele 2 db 8GB 1600MHz DDR3L 1.35V CSX CL11 Notebook RAM-ot.

Látja, hogy 16 BG van benne, fut a Win 8.1 de sokkal-sokkal lassabb mint volt.

Beletettem csak 1 db 8 GB ramot, azzal jelenleg gyorsabb, mint korábban a 2 db 4-essel.

Van esetleg valami beállítás, amit el kell végeznem ahhoz, hogy a gépbe betehessem mindkét 8 GB-os ramot?

Lehet olyan, hogy látja, de mégsem tudja kezelni a 16-ot? Előre is köszönöm a tanácsokat.

2021. aug. 10. 14:24
1 2
 1/11 P.O.C. ***** válasza:
48%
Nem csak a mennyiség számít, hanem az időzítés és órajel is. Meg amúgy ez a CSX is egy tipikus belépő szintű márka.
2021. aug. 10. 14:36
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de amikor csak 1 db 8-as van benne, akkor gyorsabb, mint korábban a 2x4-el, ezért gondoltam, hogy valami beállítási probléma lehet.
2021. aug. 10. 14:42
 3/11 anonim ***** válasza:
47%

1, kipróbálnám a fastbootot kikapcsolni és a hibernálást is és úgy újraindítani, majd ha gyorsabb, akkor visszakapcsolni.

2, ha nem megy, akkor swap filét is újracsinálni, kikapcsolni vagy fix méretre beállítani, majd újra..

3, ha így se, akkor esetleg linux live verzióval kipróbálni, hogy ott az új ram és a régi között látsz-e sebesség beli eltérést.

2021. aug. 10. 14:47
 4/11 anonim ***** válasza:
41%
Mit mutat a feladatkezelőben a teljesítmény fülön a memória oldalon? Arról lőjj már nekünk egy képet :)
2021. aug. 10. 18:13
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nos, ez nem 100% de gyanús, hogy csak 8gb ram a maximális. És ha még valami véletlen folytán fel is ismeri a 16-ot, problémába ütközik a kezelésével így jóval lassabb lesz a géped.
2021. aug. 10. 18:24
 6/11 anonim ***** válasza:

BIOS-frissítés!

Az én laptopom is felismerte a több RAM-ot, de nem tudta használni. Érdekes volt, hogy a Windows nem is mutatta ki, a Linux viszont igen.

Aztán frissítettem a BIOS-t és nem csak látja, de kezeli is!

2021. aug. 10. 18:31
 7/11 A kérdező kommentje:

Mutatom a feladatkezelőben a teljesítmény fülön.

[link]

2021. aug. 11. 00:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Ez ne ma feladatkezelő. Azt a CTRL+ALT+Del lenyomásával éred el vagy start > futtatás> taskmgr
2021. aug. 11. 17:20
 9/11 A kérdező kommentje:
Egyelőre visszavittem, hogy elállok a vásárlástól, és később megpróbálom újra egy másik gyártmányú rammal, hátha azt tudja kezelni. Pedig ez is elvileg minden tekintetben belevaló volt. Nem tudom, hogyan tudnék körültekintőbb lenni?
2021. aug. 12. 00:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Elvileg az alaplapokhoz szokott lenni egy függelék arról, hogy milyen ramokkal tesztelték, de nem mindig kaphatóak.
2021. aug. 12. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.