GTX 1660 Super - alacsony GPU usage, miért?
Van egy gtx 1660 super videókártyám ami az elmúlt napokban nem úgy teljesít, mint ahogy kéne neki.
Pc specifikációk:
Ryzen 5 2600 3.4GHz
Asus dual mini gtx 1660 super (nincs OC)
Kingston HyperX Fury CL18 3200MHz 16GB (2x8)
Gigabyte B450 Aorus M
SSD: Kingston A2000 500GB + 1TB HDD
FSP Hyper M 600W
Először GTA 5-ben figyeltem meg, hogy a GPU usage (MSI afterburner + RivaTuner) szinte sose megy 70% fölé és ezáltal az fps-em is 60 körül van. Megnéztem rengeteg fórumon és mindent kipróbáltam, nincs VSYNC sehol se beállitva és nincs fps limiter sem, nem CPU bottleneck mert a CPU futtatás közben 20-30%on van, a hőfok sose megy 70 fok fölé (gpu), még akkor sem amikor néha ráppillant a videókártya a 99-100%-ra pár másodpercig, Windowsban és az Nvidia Control Panelben is fel van véve maximum teljesítményre minden. Most raktam újra a Windowst és frissitettem minden drivert, BIOS-t is.
Más játékokban is észrevettem az alacsony GPU usage - alacsony fps-t. (GTA 5, EscapeFromTarkov, Rainbow Six Siege, Fifa 21)
Ha bárkinek van bármi ötlete, hogy hogyan tudnánk akár csak azt megtudni, hogy mi okozza a problémát annak nagyon örülnék, válaszokat előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!