Forró a processzor? Ryzen 5 3600 - Nzxt x72
Sziasztok!
A processzorom 100%on pörögve 75 fok körül mozog. Ez mennyire normális?
4200Mhz ra felmegy gyárilag, így adja ezt az értéket.
Ez sok, vagy normális ilyen processzornál ilyen vízhűtéssel?
Előre köszi!
#11 vagyok, ezt még hozzátenném.
Az ideális hőmérséklet 45 és 60 között van, 60-75 között megfelelő, felette már káros a processzorra.
Kicsit sokallom ezt a 75fokot.
Ez előtt egy kicsit rosszabb vízhűtésem volt de nem rémlik, hogy 70 fölött lett volna. Az igaz, hogy mostanában nem néztem az előzővel, csak december környékén. Reménykedem, hogy csak a meleg miatt van ez.
Alapjáraton is 52 54 fok kozott van, ha nem piszkalok semmit.
Neha fel ugrik 65re hirtelen, aztan vissza 54re.
Hírtelen felugrik? Olyat nem kéne csinálnia. Lehet, hogy rosszúl méri a hőmérsékletet?
Milyen programmal nézed?
"Mennyire biztos, hogy segíthet?"
Így fent gyűlik össze a levegő a radiátorban ésrossz a hűtőközeg áramlása. Ha megfordítod a radiátort, akkor helyrejön a folyadékáramlás a levegő meg a másik végében gyűlik össze, ahol nem befolyásol semmit.
Alapjáraton 52 fok az lehet attól is, hogy túl sok feszt kap a processzor az alaplaptól ( az Asusok általában ész nélkül küldik az áramot ).
Az ugrásokkal nem kell foglalkozni, mert a Ryzenekben nagyon sok szenzor van, ez alapján vezérli az IO die a magokat, a chiplet két átellenes sarka között is lehet 10 fok eltérés, ha épp vált egyik szenzorról a másikra akkor ott az ugrás..
A passzív hűtésű laptopban legfeljebb 15Watt TDP-s processzor van, a 3600 65Wattos, a 3600X 95 Wattos. Nem lehet ezeket összehasonlítani.
Ezek jó programok.
Milyen rendszered van? Vírust kerestél?
Sajnos én a utorrenttel fürödtem be, mert vírusos volt, és konkrétan az én gépemen bányásztak.
De a defi megfogta hamar, mert a VGA nem hálálja meg a bányászást.
Igen, van egy kis különbség, mivel az enyémbe 5.5W-os van :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!