Forró a processzor? Ryzen 5 3600 - Nzxt x72
Sziasztok!
A processzorom 100%on pörögve 75 fok körül mozog. Ez mennyire normális?
4200Mhz ra felmegy gyárilag, így adja ezt az értéket.
Ez sok, vagy normális ilyen processzornál ilyen vízhűtéssel?
Előre köszi!
A 3600 (X) egy nagyon nehezen hűthető proci, a rossz dizájn miatt, ettől függetlenül a 75°C még közel sem veszélyes kategória teljes, tartós terhelés alatt, főleg hogy még a gyári 4.2GHz boost-ból sem vesz el.
Bár mind a 12 szál teljes terhelésnél gyárilag tudtommal csak valahol 4.0GHz-ig boostol minden mag, a 4.2GHz 1-2 magos terhelésnél érvényesül.
Tudom, mert közel 2 éve nekem is ez a procim van, és elég sok kombinációt kipróbáltam már OC-ból.
Egyébként meg szimplán szerintem balszerencséd volt, és egy viszonylag rossz minőségű chip-et kaptál, vagy nem megfelelő a kontakt a hűtő-blokk, és a proci kupakja között, esetleg nem megfelelő paszta/mennyiség.
Köszi az infót.
Valszeg akkor a chip játszhat közre. 2x újrapasztáztam, próbáltam inkább kevesebbet nyomni, mint többet.
No sebaj, ha 75fok még jó neki akkor annyira nem foglalkozom vele.
A 75 fok nem sok és a Ryzennel valóban nehezen hozhatóak az alacsony hőfokok, de a 75 fok az szerintem sok ezzel a hűtővel. Ez simán lehúz ez alá egy 140 wattos forrasztott intelt, ahhoz képest a 65 Wattos 3600 az vicc.
Jó a kontakt? Nincs túl sok paszta a "pumpa" alatt? Jól van beépítve a hűtő? Nincs benne légbuborék fennakadás?
Igen, jól illeszkedik rá, legalább is nemlátok egy cseppnyi hézagot se és jól meg is húztam.
Paszta nincs sok az fix, keveset tettem, kb egy borsószemnyit sem.
Fejjel lefele van beszerelve, másképp nem engedte a cső. Az lehet gond?
Légbuborékot azt honnan tudhatom? Ha szörcsög? Egyébként elég csendes a pumpa.
Benne van, nincs hideg a szobába azt biztos. Ventilátor nélkül 1 óra és nekem annyi.
32-34 fok biztos van idebent.
"Fejjel lefele van beszerelve, másképp nem engedte a cső. Az lehet gond?"
Lőjj egy képet, ha nem jól van berakva akkor lehet gond, mert a levegő rossz helyen gyűlik össze és gyengül a hűtés.
Mondjuk 32 fokban a 75 fok az egyéltalán nem rossz, a tesztekben a 65 fokokat ilyen 21-22 fokos helyiségben mérik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!