Miért szeretik olyan sokan Asus laptopot? Szerintem Lenovo hasonló árban vannak!
8: olvastad valahol? Csak mert nekem az utóbbi 15 évben mindennek az akksija feladta 2 év alatt. A gépek nem mentek többet 4 évnél, mechanikusan sem tartanak sokat. Kivétel a thinkpad. A t-sorozatból van egy 2012-es kiadásom, a mai napig megy, nem karcolta ennyi idő alatt sem össze semmi a képernyőt. Winyó csere volt ssd-re. Meg leesett a szerényről, akkor lett rajta némi sérülés, de megy.
A gazdaságos sl szériát vettem 2009-ben, az nyeglébb mert nincs benne fémváz, de az is indul a mai napig, a feleség használja még erre-arra. Egyszer kellett benne billentyűzetet cserélni, mert beleöntött valami szörpöt.
Eddig nekem csak a 4000 eurós siemens ipari laptopok bírtak többet, bár akksit ott is kellett cserélni 2-3 évente, és azoknak mindig voltak letörős biszbasz-kallantyúik.
mindenkinek más tapasztalatai vannak különféle márkáknál legyen szó laptopról vagy bármi másról, lehet akármennyire jó meg ismert egy márka ha valakinek rossz tapasztalatai vannak mert mondjuk pont egy olyan terméket sikerült kifognia, akkor nyílván nem lesz az adott termékről jó véleménye... ezért nem érdemes pár ember véleménye alapján venni bármit is, mert lehet, hogy nálad az lesz az eddigi legjobb termék ami másnál nem volt az.. persze ha sok a negatív vélemény valamin az sosem véletlen, szóval érdemes azért mindig lecsekkolni a vélemények számát illetve az átlag pontot, ha van normális kifejtés is, hogy egy adott terméknél mik voltak a pozitív illetve negatív tapasztalatok az még jobb
na meg azt is nézni kell, hogy minden márkának van belépő szintű modellje akár laptopnál akár egy alaplapnál stb..
szóval lehet, hogy a belépő szintű egy fapados $zar, de a felső kategóriában meg az egyik legjobb és legajánlottabb termék lesz
"Pedig sok ember azt mondja sok gondja volt vele."
Hát nézd... a munkahelyemen 1 hónap alatt 3 lenovo notit vittünk szervizbe. Kettő 3 éves, egy pedig 2.
Aztán kaptunk nagyon trendi gyári Lenovo asztali PC-ket. Az, hogy normális méretű bővítőkártya nem megy bele, az egy dolog... de hogy a hozzá adott eredeti Lenovo egér a matt asztallapon is "ugrál", a billentyűzet meg túl azon, hogy abnormális kiosztású, ha gyorsan akarsz gépelni, beragad... Oké, ezek csak a perifériák, de akkor is...
Biztos vannak a Lenovónak is jobb szériái, de amikkel én az elmúlt 5 évben találkoztam, azok nem ide tartoznak. Lehet, hogy hasonló árban vannak, sőt, talán még olcsóbbak is, mint a konkurencia hasonló teljesítményű példánayi, de a tartósságuk finoman szólva is megkérdőjelezhető. Régen tényleg nagy márka volt a Lenovo, de ma már inkább csak a nevéből él.
#13 "na meg azt is nézni kell, hogy minden márkának van belépő szintű modellje akár laptopnál akár egy alaplapnál stb.."
Igen.
De nem mindegy, hogy a "belépő szintű" termék az a teljesítménye, vagy a felhasznált anyagok minősége miatt olyan olcsó? Pl. az Acer alsó árkategóriás modelljei sem világverő teljesítményűek, de mégsem mennek tönkre, ha megfújja őket az első nyári szellő. Mondom ezt úgy, hogy 8 év után nyugdíjaztam egy Acer Aspire 5310-est, és akkor is csak azért, mert a teljesítménye már kicsikét szerénynek minősült. De még az akksija is az eredeti üzemidő felét bírta 8 év után! Hangsúlyozom: alsó árkategória. Ezzel szemben a Lenovo belépő szintű modelljei kb. a hímes tojás kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!