Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lehet eldönteni hogy...

Hogy lehet eldönteni hogy matt vagy fényes kijelzője van a laptopomnak?

Figyelt kérdés
Illetve ha fényes lenne akkor normális ,hogy 10 perc bámulás után már ki folyik tőle a szemem?
2021. júl. 18. 19:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak egy tipp, de szerintem kikapcsolt állapotban látod rajta, hogy visszaveri a fényt rendesen, vagy matt. Régebbi kijelzők eléggé bántóak tudnak lenni a szemnek. Fényerőt lejjebb tudod venni esetleg, vagy feljebb ha túl alacsony. Mást nem tudsz tenni, csak venni egy újabbat vagy asztali gépet jó monitorral.
2021. júl. 18. 19:26
 2/6 anonim válasza:
A fényes jobban tükröződik. Meg ha megfogod a felületet más az tapintása. Ha ennyire nem tudod eldönteni akkor a telefon kijelzőjéhez hasonlítsd oda. Szembetűnő a különbség. Sok múlik különben a fényerőn is. Nekem matt kijelző laptopom van, energiatakarékos mód szinte folyton megy és egy idő után az én szemem is zavarja (igaz sokkal kevésbé mint a telefon fényes kijelző jé)
2021. júl. 18. 19:28
 3/6 anonim ***** válasza:
A matt/fényes nem a világításra vonatkozik, hanem a tükröződésre. Ha zavar a kép, ott a fényerő és egyéb beállítások segíthetnek.
2021. júl. 18. 19:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Ránézel.

Amelyik fényes az fényes,

amelyik matt az matt... ;P

2021. júl. 18. 20:07
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Matt vs. fényes

[link]

2021. júl. 18. 20:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Fényes nappal megfogod a lapost, odamész az ablakhoz, hátatfordítasz neki és ránézel a kijelzőre. Ha látod a kijelzőn lévő dolgokat, akkor matt, ha a fényt és külvilágot látod tükröződni, akkor fényes. :)
2021. júl. 18. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!