Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nincs kép, alaplap hiba lenne?

Nincs kép, alaplap hiba lenne?

Figyelt kérdés

Adott egy B450M S2H alaplap. Egyik napról a másikra nem indul be a gép, 1 hosszút és 3 rövidet csipog. Odáig se jut el, hogy a kép betöltsön, egyáltalán nem ad képet.

Mindent megnéztem; táp, vinyó, videokártya, ram, teljesen jó. Ez alapján az alaplapra gyanakszom, hogy azzal lehet valami. Ha hosszan nyomom a kikapcsoló gombot, akkor se kapcsol ki, illetve a reset gomb se csinál semmi.

Valaki tudja, mi lehet a baja?

2021. júl. 6. 02:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ram, esetleg elem.
2021. júl. 6. 04:15
 2/8 A kérdező kommentje:
Az elem ki lett cserélve, a ram-ot meg teszteltem másik gépben, hibátlanul működik. Amiket megnéztem, azokat egyesével leteszteltem egy másik konfiggal, és semmivel se volt gond.
2021. júl. 6. 04:21
 3/8 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Nézd meg a neten vagy az alaplap könyvében, hogy mit jelent ez a sípolás. Nem takarítottad, szedted szét és valamit elfelejtettél visszadugni? Ha minden jó az alaplapon meg a procin kívűl, akkor azokkal van gond, de lehet még kontakthiba is.
2021. júl. 6. 06:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Memóriahiba.
2021. júl. 6. 07:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

1 long beep and 3 short beep :AGP error [link]

1 long beep and 3 short beep :AGP error

The Graphics card is not detected.

1 hosszú hangjelzés és 3 rövid hangjelzés :AGP hiba

A grafikus kártya nem érzékelhető.

2021. júl. 6. 12:07
 6/8 A kérdező kommentje:

#3 A gép amióta össze lett rakva, több mint egy évig teljesen hibátlanul működött. Nem volt közben szétszedve vagy megpiszkálva, hogy valami olyan lehessen a gond, hogy rosszul lett vissza dugva. A processzort meg csak azért nem mondom biztosan jónak, mert azt nem tudtam külön letesztelni, mert nincs másik alaplapom, amihez jó lenne a proci.

#4 Ezt hogy tudom kiküszöbölni?

#5 Neten próbáltam utána nézni, de nem nagyon jutottam előrébb. Valami tipp, hogy mit kezdjek ennek kiküszöbölése ellen?

2021. júl. 6. 12:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem érzékelhető, próbáld megmozgatni a kártyát, csatlakozókat, esetleg VGA ki-be.
2021. júl. 6. 13:06
 8/8 anonim ***** válasza:

a RAM-ot kipróbáltad másik gépben......

Az egy dolog, de ez alaplap függő elsősorban.

És ugye a ki/be kapcs gomb és a reset is az alaplapra van rákötve....

2021. júl. 6. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!