Apple laptopot szeretnék venni, melyiket lenne érdemes?
Eddig windows laptopjaim voltak de most átváltanék apple laptopra.
Telefonból is iphone jött be nekem pedig több mobilom is volt.
Mennnyi idő lehet mire meg lehet szokni az átváltást? Szoktalan lesz a rendszere windows után?
-Főleg videók és filmek nézésére használnám olyan oldalakon mint youtube ugye, crunchyroll, videa, indavideo stb...
-Sokat szoktam böngészni persze, pinterest, facebook, google, gmail
-Használnék rajta office programokat mint word, note..
Nem szeretnék használtat venni, teljesen újat vennék amiben akár van operációs rendszer bár nem tudom ennél mi az alap op.rendszer.
Nem tudom, milyen billentyűzete van általában? Angol csak? magyar billentyűzetet lehet átalakítani valahogy rá?
-pénzileg nem tudom, láttam milyen árakban mozognak, de mondom használtat nem vennék csak is teljesen újat.
2021ben melyiket lenne érdemes megvenni hosszú távú szolgáltatásra?
-Wifit gondolom erre is rá lehet kötni?
-Lehet személyre szabni mint mozgó képernyőkímélő van e benne alapból ha nincs rá lehet tölteni?
Ezek alapján melyik apple laptopot ajánlanátok aki esetleg használ is ilyen laptopot? Árban megéri nektek?
Más laptopot ne ajáljatok kérlek maradjunk csak az applenél!
És a tipikus apple f*s féle kommentárokat is mellőzétek mert nem válasz a kérdésre.
Köszönöm.
A mostani Air erre pont jó, a tárhelyet és a memóriát gondold meg jól, mert nem bővíthető, annyi lesz és kész, nem tudsz vele mit csinálni. Én egy éven belül tervezem a cserét (egy 2013-as Air-ről), a 16GB RAM/256GB SSD lesz a nyerő.
Windows után megszokni? Ez felhasználóként eltér, nekem egy este volt annó :-) A billentyűzet kiosztásával szoktak leginkább szívni (főleg ha spec. karaktereket is sűrűn használsz), meg a file- és média kezelésben láttam nehézségeket (nem tudják elengedni a mappába strukturált megoldásokat).
Az oprendszer új gép esetén a gyártáskor aktuális OS, tehát ha most veszed, akkor a Big Sur.
A billentyűzet ha itthon veszed alapból általában magyar, ha nem az kell, annak külön utána kell nézni. A kiosztása mint mondtam eltér, a windows-os magyar kiosztást beállítani nem tudom, hogy hogy lehet, korábban volt rá 3rd party megoldás, hogy az működik-e még, nem tudom, sosem értekelt, bármikor váltok "fejben" a kettő között.
Nyilván wifi-t tudsz használni, lévén nincs is más lehetőséged (hacsak nem veszel thunderbolt-ethernet adaptert).
Személyre szabásról nem tudok nyilatkozni, nekem arra nincs időm, meg ki is nőttem belőle. Mozgó háttérképről nem tudok, biztosan vannak UI-tweak szoftverek, ha mindenáron gyengíteni akarsz a rendszer stabilitását, bátran válogass közülük, ezek Windows-on is olyan jól beváltak, gondolom... :-) Alapból kb. a háttérképet tudod beállítani, mint iOS-en (mondjuk azt is minek, mikor a tartalom folyamatosan eltakarja :-) ).
Hogy árban mi éri meg, az változó. Én most állok a vétel előtt, és nem fog földhöz vágni, de azért csak sajnálom az 500k-t... :-) Az előzőt 7+ éve használom, az is kb. ennyi volt, szóval ha a következő is tart legalább 5 évig, akkor elégedett leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!