Van jelentősége a processzor órajelnek egyszerű használatnál?
Most akarok venni egy új asztali gépet. Az órajel csak 2,6 GHz, más processzorokhoz viszonyítva kevés.
A gép csak normál netezéshez kell, néha egy-egy film, de semmi komolyabb játék.
Na igen, de egy laptophoz kell egy normális monitor, egy normális klaviatúra, egér. Aztán melegszik, lassúbb, helyet kell találni neki az asztalon, stb, csak a baj van vele. Barátnőm kínlódott ilyennel, neki a munkája miatt volt laptop, hát nekem nem hiányzik. Állítólag az asztali időtállóbb is, akár kétszer annyi időre is megfelelő.
Aki szerint a linkelt drága, az milyen asztali gépet ajánl, ami nagyjából ennyit tud, többé-kevésbé megbízható, viszont jóval olcsóbb?
"Na igen, de egy laptophoz kell egy normális monitor, egy normális klaviatúra, egér"
Nem értem az összefüggést. Egy PC-nek nem kell? Sőt, pont, hogy a PC-nek kell, mert a laptop használható külső monitor, klavatúra, egér nélkül is. De használhatod asztali gépként is, hozzácsatlakoztatod a dolgokat és ott hagyod, kész.
"Aztán melegszik, lassúbb"
Az előbb mondtam, hogy a linkelt darabnak kisebb a fogyasztása, kevésbé melegszik, és nem lassabb.
"helyet kell találni neki az asztalon, stb,"
Az asztali PC-nek nem kell helyet találni?
Nem értem ezeket az érveket.
Oké, LEHET használni külső monitor, klaviatúra és egér nélkül, de minek? Egy kínlódás lenne. Nincs oka, hogy itthon ezek nélkül szerencsétlenkedjek. Ha egyszer nagyon muszáj lesz vinni valahová, akkor veszek 40-ért valami használt laptopot, alkalmi használatra. Szóval, ugyanúgy kellenek a perifériák, mint egy asztali géphez.
PC-nek kevesebb hely kell. Elvan az asztal szélén 20 centin, a tetején ez-az. Laptopra nem lehet pakolni, eleve nagyobb helyet foglal, mozgatni kell (felnyitni pl.). A helyigény mondjuk nem fő indok, de azért ez is egy ok.
Még egy érv a PC mellett: az ismeretségi körben jobban van olyan, aki ki tud cserélni benne ezt-azt, de a laptophoz nem ért.
Érdekes, itt a GYK-n minden olyan kérdésre, hogy laptop vagy PC, kivétel nélkül azt válaszolják, hogy akinek otthonra kell, annak nem érdemes laptopot. :)
Vagy vesz egy mobil dokkolót 30 ezerért és nem kell egyáltalán számítógépet vásárolnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!