Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mekkora vinyókkal dolgoztok?...

Mekkora vinyókkal dolgoztok? nem féltek túl nagyok adatvesztésétől?

Figyelt kérdés
egy régi 250 gigás rendszervinyóm van Win 7-es pucolnivaló rendszerrel, olyan 80 gb szabad hellyel mindig azzal operálok, néhány éve beszereztem egy egy terrás másikat ilyen adattárolónak. szedem rá a filmeket, játékokat, és épp elférek rajta, mégha ide is kell telepíteni valamit, de nem is tűnik akkora nagynak már ez a hely mikor egyik-másik játék 30-100 giga. kicsit lemaradásban vagyok, de érdekelne hogy ki mekkora hellyel gazdálkodik és nem féltek ha egyszer bekrepál egy vinyó akkor sokmindent bukhattok?
2021. jún. 1. 21:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
62%
3 különböző merevlemezre vannak mentve a fontos adataim, nem félek az adatvesztéstől.
2021. jún. 1. 22:01
 2/11 A kérdező kommentje:
én nagyon le vagyok maradva, be kéne életemben először szerezni egy ssd-t új oprendszernek, az sem volt még soha, tárolgatni a legfontosabb dolgaimat meg legalább két helyen szeretném
2021. jún. 1. 22:03
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
500G SSD rendszer + egyeb szirsz*rok, 1TB foleg jatekok es fenykepek + 2x3TB tukrozott halozati mediatar, valamint a nem-letoltheto, szemelyes adatokrol van google drive es offline mentes egy USB-s HDD-re is. Elmondhato hogy nem felek az adatvesztestol.
2021. jún. 1. 22:04
 4/11 anonim ***** válasza:
65%

1TB + 4TB.

Ez mellett 512GB-os SSD is van a rendszernek.

Nem félek az adatvesztéstől, fontos adatokat több helyen tárolom.

2021. jún. 1. 22:10
 5/11 anonim ***** válasza:
66%
Nekem is van egy 500 gb-os ssd-m egy 500 gb-os hdd-re tükrözve, ha valami miatt behalna az ssd van recovery. Illetve van egy házi NAS szerverem, amin a filmeket tárolom és van pár 1000 éves kép amit biztonsági mentésként oda is felraktam. :)
2021. jún. 1. 22:12
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
Raid 1-ben van 2 3TB-os vinyóm a pincében. De lehet csinálok a rendszerről egy mentést.
2021. jún. 1. 22:28
 7/11 anonim ***** válasza:
49%
Nálam a gépben csak egy 120 GB-os SSD van, azon van az atomstabil "rendszer" (szanaszét hekkelt Manjaro). Minden fontos adatot egy NAS tárol, 2x1 TB tükrözve.
2021. jún. 1. 23:04
 8/11 anonim ***** válasza:
52%
Nekem a legnagyobb 3,5" a legkisebb pedig 2,5"... :)
2021. jún. 1. 23:52
 9/11 Katoonene ***** válasza:

Átlagfelhasználónak számítok, átlag hozzáértéssel, de sokat kell használnom a technikát.

Notin 2x2 TB SSD, ennek fele napi szintű szórakozás (játék, film) másik fele számomra fontos adatok (levelezés, családi fotók, munkahelyi projektek). A problémák kiküszöbölésére lehetőség szerint felelősségteljes használat, fizetős vírusírtó+tűzfal kombinációval, napi automatikus backup 30 GB adatról.

Ezen kívül van 3 db külső HDD, ahova havonta mentek (az én esetemben havi 1-30 GB fájl van lementve, vagy frissítve).

Napi szintű tevékenységeimhez elő vagyok fizetve 75 GB felhőtárhelyre, így az általam használt eszközökön (1 saját gép, 2 céges gép, céges telefon-tablet közül mindegy, melyiken dolgozom.

Emellett a jelszavak is elég fontosak, 15-40 karakteres generált jelszavak, ki vannak nyomtatva, és a 3 külső winchesteren megtalálhatóak, ha baj van, illetve jelszókezelőt használok.

Eszközök le vannak jelszavazva, elég gyorsan letilthatóak bármelyik bármiről, így lopás esetén, vagy ha belecsap a villám, csak anyagi károm keletkezik, de nem kell lerágnom a 10 körmöm, mihez jutnak hozzá, illetve hogy pótoljam a fontos/pótolhatatlan adatokat.

Én kezdetnek vennék további 1 külső hdd-t, és a jelszavakat menteném le a helyedben (jelszókezelő rendszert bevezetném). Idővel majd fejleszted a biztonságot, aszerint, hogy merre fordul az életed.

2021. jún. 2. 06:25
 10/11 anonim ***** válasza:

1TB SSD a rendszernek és a játékoknak.

4TB adat (torrent és képek)

Meg van egy 1TB haldoklóm, ami 5 éve elkezdett vacakolni, de 28. Adatmentésnek jó. Jelenleg 350GB elég a caládi képeknek. Ez a két HDD-n rajta van. Aztán a régi laptopomin is rajta van (500GB HDD), és a szüleimnél a szerveren is rajta van (1TB HDD)

Ezenkívül fent van google fotökban is, ami igaz letömöríti, de ingyenes (sajnos júliisban ez az ingyenesség megszűnik)

2021. jún. 2. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!