Mekkora vinyókkal dolgoztok? nem féltek túl nagyok adatvesztésétől?
1TB + 4TB.
Ez mellett 512GB-os SSD is van a rendszernek.
Nem félek az adatvesztéstől, fontos adatokat több helyen tárolom.
Átlagfelhasználónak számítok, átlag hozzáértéssel, de sokat kell használnom a technikát.
Notin 2x2 TB SSD, ennek fele napi szintű szórakozás (játék, film) másik fele számomra fontos adatok (levelezés, családi fotók, munkahelyi projektek). A problémák kiküszöbölésére lehetőség szerint felelősségteljes használat, fizetős vírusírtó+tűzfal kombinációval, napi automatikus backup 30 GB adatról.
Ezen kívül van 3 db külső HDD, ahova havonta mentek (az én esetemben havi 1-30 GB fájl van lementve, vagy frissítve).
Napi szintű tevékenységeimhez elő vagyok fizetve 75 GB felhőtárhelyre, így az általam használt eszközökön (1 saját gép, 2 céges gép, céges telefon-tablet közül mindegy, melyiken dolgozom.
Emellett a jelszavak is elég fontosak, 15-40 karakteres generált jelszavak, ki vannak nyomtatva, és a 3 külső winchesteren megtalálhatóak, ha baj van, illetve jelszókezelőt használok.
Eszközök le vannak jelszavazva, elég gyorsan letilthatóak bármelyik bármiről, így lopás esetén, vagy ha belecsap a villám, csak anyagi károm keletkezik, de nem kell lerágnom a 10 körmöm, mihez jutnak hozzá, illetve hogy pótoljam a fontos/pótolhatatlan adatokat.
Én kezdetnek vennék további 1 külső hdd-t, és a jelszavakat menteném le a helyedben (jelszókezelő rendszert bevezetném). Idővel majd fejleszted a biztonságot, aszerint, hogy merre fordul az életed.
1TB SSD a rendszernek és a játékoknak.
4TB adat (torrent és képek)
Meg van egy 1TB haldoklóm, ami 5 éve elkezdett vacakolni, de 28. Adatmentésnek jó. Jelenleg 350GB elég a caládi képeknek. Ez a két HDD-n rajta van. Aztán a régi laptopomin is rajta van (500GB HDD), és a szüleimnél a szerveren is rajta van (1TB HDD)
Ezenkívül fent van google fotökban is, ami igaz letömöríti, de ingyenes (sajnos júliisban ez az ingyenesség megszűnik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!