Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha van egy RouterOS-s mikrotik...

Ha van egy RouterOS-s mikrotik router, ami nincs direkt webre rakva, hanem másik routeren keresztül éri el a netet, akkor DNS menü részen be kell állítani valamit?

Figyelt kérdés
pl: 192.167.1.1 mikrotikes. 192.168.1.1 a webes router ip-je.
2021. máj. 18. 15:54
 1/4 A kérdező kommentje:
Illetve, ha a DHCP-résznél nem állítom be direkte, hogy 192.167.1.1 legyen a DNS server, akkor magától beállítja és bekerül a DNS menüben beállított is?
2021. máj. 18. 16:17
 2/4 anonim ***** válasza:

"Direkt a webre"?

Mármint Mikrotik routert webszerverként akarsz használni? ;)

Viccet félretéve: ha jól sejtem, egy már meglevő, az Internetre közvetlenül csatlakozó routert (gyártója, típusa?) akarsz kibővíteni (feltételezem: mert kicsi a vezetéknélküli hatótávja és/vagy kevés a rendelkezésre álló szabad Ethernet-portja)?

2021. máj. 18. 16:31
 3/4 A kérdező kommentje:

Majd holnap megírom mit sikerült, mert már most így nehéz, de a lényeg a a netre csatlakozó router wifis és egy vendég wifi hálót kiszolgál és van egy belső kör, külön ip-vel a mikrotik mögött.

Eddig nem volt gond, mert nem használtam a statikus dns-t a mikrotiken, de most, hogy használtam kiderült, hogy két dns szerver jelent meg a klienseknél ls ez időnként gondot okozott.

2021. máj. 18. 17:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Nos a gond az volt, hogy a DHCP network részben nem lett anno beállítva a DNS server rész, viszont a DNS menüben be volt állítva, ezért két DNS szervert adott a rá csatlakozó klienseknek a mikrotik router..
2021. máj. 19. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!