Az usb port kap tápot, de a gép nem kapcsol be. Mi lehet a baj?
Figyelt kérdés
A gépem nem indul, de az alaplap kap áramot (világít a zöld LED) és az usb port is. ( Mobilnetet onnan kap tápot. A tápegység hibára tudok gondolni, ám nem vagyok benne biztos. Valakinek ötlete?
Előre is köszönöm.
2021. máj. 15. 07:46
2/13 A kérdező kommentje:
Be van. Tegnap még vígan működött.
2021. máj. 15. 08:20
3/13 anonim válasza:
Húzd ki fél percre majd dugd vissza (ha van a tápon a dugó mellett kapcsoló, azt is használhatod). Valószínűleg enyhe túlfeszt vagy alulfeszt kapott, ilyenkor a gép védelme érdekében nem engedi indítani.
4/13 A kérdező kommentje:
Semmi. A tápegység nem megy, a proci hűtő ventilátor sem megy.
Az nem lehet, hogy a 20 pines tápkábeles tápot(egy átalakítóval) egy 24 pines alaplapra kötöttem és az okozta a gondot?
2021. máj. 15. 08:52
5/13 anonim válasza:
Akkor az egy kőkorszaki táp lehet, valószínűleg ennyi volt.
6/13 anonim válasza:
#4 "Tegnap még vígan működött"
Tegnap óta nőtt rá 4 pin..?
7/13 A kérdező kommentje:
Nem. Mint mondtam, egy átalakítóval kötöttem rá az alaplapot a tápegységre.
2021. máj. 15. 10:01
8/13 P.O.C. válasza:
Nem szükséges átalakító, nélküle is működik 20 pin -es táppal. De ahogy az ötös is mondja, ez már egy kőkorszaki táp. Legalább 15 éve nem gyártanak olyan tápot, amin csak 20 pines csati van. Tehát bármi is a hiba, az a táp megérett a cserére. Ilyen idős korára már bármi kimehetett benne, beszáradnak a kondenzátorok. Akár más alkatrészeket is tönkre tehet.
9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor jöhet a tápcsere.
2021. máj. 15. 10:31
10/13 A kérdező kommentje:
A tápot ellenőriztem a zöld és fekete vezetékek rövidre zárásaval és bekapcsolt.
2021. máj. 15. 15:46
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!