Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi az az alaplap ami maximális...

Mi az az alaplap ami maximálisan kiszolgál egy i3 8100/9100 processzort?

Figyelt kérdés
Jelenlegi konfig: i3 8100, gtx 960. Ugye kell hozzá még az alaplap és még memóriákat sem vettem. A lényeg, nem tudom mennyire indokolt egy ilyen konfighoz akár egy Z370/390, vagy esetleg simán megfelel hozzá egy alacsonyabb kategória. Ajánlhattok alaplapot, memóriát vagy bármi más észrevétel is érdekel. (AMD-t nem akarok)

2021. máj. 7. 19:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem bánod meg, ha egy z370-et veszel, egy i3-hoz bőven elég, lehet még sok is kicsit, de legalább majd nem lesz gond a fejlesztésnél.
2021. máj. 7. 20:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Tehát megvettél előre egy I3 8100-es elavult CPU-t?
2021. máj. 7. 22:03
 3/4 A kérdező kommentje:
2: Igen, de nyilván használtan! Újonnan bolondság lenne, csak az alaplap lesz új. Egyébként i3 8100 most kb 20k, ár/teljesítményben nem nagyon találsz ettől jobbat ebben az ársávban. Az alaplapok amikről érdeklődtem pl B360, Z370, Z390 mind támogatják a 8. és 9. generációs Inteleket. Tehát van hova fejleszteni későbbiekben, ha úgy alakul a pénz rá. Például egy 9700k elég combos sok játékhoz elég. De mivel van egy szűk keret és nem is akarok játszani gépigényes új játékokkal, így bőven elég egy ilyen i3 8100 is.
2021. máj. 8. 02:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem indokolt a Z. Azokhoz csak K processzort érdemes. Fejlesztééés... hááát... én nem építkeznék erre ilyen távon. Ha jobbat akarsz, akkor inkább új gépet vennék majd.

B360 mehet. Én a legolcsóbbat vettem 😃 ha kell m.2 ssd, akkor arra, illetve a többi csatlakozóra érdemes figyelni.

Ramból is elég használt, 2666mhz+ (2x8GB)

H

2021. máj. 8. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!