Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a legjobb AMD-s konfig...

Mi a legjobb AMD-s konfig maximum 120 ezerért?

Figyelt kérdés

Lehet használt is, csak ne haladja meg a 120 ezret.

A konfig alatt értek mindent, ami nem kiegészítő.

2021. máj. 3. 15:12
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Ja, és van még egy problémám ezen kívül, hogy nagyon hangosan zúg a gépem. Igaz, már teljesen hozzászoktam, de örülnék, ha nem lenne még az előszobából is hallható. xD Cseréltem már benne cpu-hűtőt, de úgy tűnik nem az volt a hangos benne. Nem tudom, mitől lehet ilyen hangja.
2021. máj. 3. 18:44
 22/33 A kérdező kommentje:
Asszem megvilágosodtam xD Rájöttem, hogy a tápom brutál hangos.
2021. máj. 3. 20:06
 23/33 anonim ***** válasza:

akkor mindenkép kezdj egy táp cserével. 10 ezer ft-től kezdenek már elfogadható új tápok lenni. új táp mellé szerintem tehetnél egy gtx 1050-es kártyát, vagy használtan 1060 3 gb-ost. Kicsi bottleneck belefér :)

új tápon meg nézd meg, h milyen csatlakozók vannak

pcx-en részletesen kikvannak írva, de típusra rákeresel akkor is megtalálod

pl ez:

[link]

6 pin VGA csatlakozó: 1

6+2 pin VGA csatlakozó: 1

2021. máj. 3. 20:13
 24/33 A kérdező kommentje:
#23 Fogalmam sincs ezekről a csatlakozókról, hogy mik és most mihez is kéne néznem. Mármint a 6 pines az most a vidikártyához lenne fontos? Vagy egyáltalán mit jelent a VGA? Nem igazán vagyok jártas még ebben a témában. De kérlek elmagyaráznád, mert nagyon meg szeretném érteni a működésüket minden gépes dolognak.
2021. máj. 3. 20:58
 25/33 MGéza ***** válasza:

Igen. A 6, illetve a 6+2 a vga tápcsatit jelenti egy tápegységen. A VGA mint fogalom magában azt jelenti hogy különálló videokártya ami a pcie slotba megy bele és nem a cpu-ba van beépítve. Általában nagyobb teljesítményre képesek mint az integrált grafika.

A hangon meg cpu pasztázás, tisztítás, elöregedett ventik cseréje segíthetne elsősorban. Ez utóbbit ha még sosem csináltad, bízd valaki másra, egy közeli számtek boltban szerintem megcsinálják neked.

2021. máj. 3. 21:14
 26/33 A kérdező kommentje:

Már cseréltem ventit, amint feljebb már írtam is. Nem volt nagy ügy, mivel csak le kellett törölni a régi pasztát, az új ventin meg volt alapból is paszta, felszerelni meg egyértelmű volt, de a biztonság kedvéért néztem róla videót is.

Csak annyi, hogy kiderült, hogy a táp az, ami iszonyat hangos. Megnéztem, benne van rengeteg por, meg a ventijére van száradva szintén a por vagy én nem tudom mi. Fújtam bele levegőspray-t, de csak egy kevéske por jött ki, több nem. Szétszedni meg nem tudtam, mert konkrétan úgy lett meghajlítva az egész, hogy ne lehessen belenyúlni a belsejébe, de a kis lyukakon meg nem tudom lekaparni a rászáradt koszt a ventiről, pont amitől ilyen hangja van. Szóval majd kéne egy új venti, meg egy videókártya.

2021. máj. 3. 21:24
 27/33 MGéza ***** válasza:
Hát azt sem árt szétszedni, a nagy hang, főleg a morgó, rezonáló hang akár azt is jelentheti hogy a tápventi élete végét járja. Persze lehet azt cserélni, de egy ilyen tápegységnél tényleg vegyél inkább másikat, külön videokártya mellé nem ajánlanám hogy megtartsd, semmiképp sem.
2021. máj. 4. 05:21
 28/33 anonim ***** válasza:

Majdnem írtam egy kommentet, de úgy néz ki érdemes lehet erre a gépre alapozni. És akkor játékra lenne jasználva, jól értelmezem?

Első, hogy kell egy normális táp. Drága, de ezt 10 évre veszed, túléli majd ezt a gépet. 20 ezer körül B tier-ről

[link]

Esetleg C tier. De 450-500W elég, csak kell a minőség, a védelmek. Meg hogy új... a kondenzátorok elhalnak benne idővel, és ez a gyengébb minőségű tápokat jobban érinti.

Procinak: i7, vagy egy jobb i5

[link]

Ha nem lenmél biztos benne, itt a támogatási lista: [link]

RAM: OK

SSD: OK

LAP: Nyilván lehetne jobb, de nem éri meg cserélni

Ház: ha még nincs benne, akkor a szabad helyekre érdemes lehet pár ventilátort rakni. Ha a lap nem tud voltage controlt, de 4 pin venticsatlakozók vannak rajta, akkor PWM ventilátor kell.

Videokártya: szintén hardverapró, jó értékelésű eladótól!! Jelen elkeseredett helyzetben 1050Ti fér a keretbe. RX580 4GB csudijó lenne, az lenne a max egy i7 (jobb i5) mellé, de már 90-100 ezer az is.

Szóval táp 20, proci kb 20-25, és marad 75 a VGA-ra.

Ha van RX580 még, esetleg GTX 1060, akkor azok tényleg jó vételek, de nem valószínű, hogy lesz még... tudatlan eladó kell hozzá, aki nem néz utána, hogy mit is ad el, vagy trükközik valamivel. Alatta: GTX 970, RX480, aztán lejjebb RX470-570, még alatta GTX 1050Ti

2021. máj. 4. 10:05
 29/33 A kérdező kommentje:

#28 Igen, leginkább játszani szeretnék rajta, de bőven elég, ha low grafikán vinné a legtöbb játékot 60 fps-sel. Az ilyen nagyon nagy gépigényű játékokkal meg annyira nem játszom, szóval nem akarok gamer gépet csinálni belőle.

Mivel sokára gyűlne össze ennyi pénzem, ezért lehetne azt, hogy először veszek egy tápot, és csak utána egy hónap múlva videókártyát, majd még azután procit? Egyáltalán fontos procit venni? Azért a mostani is egész jó szerintem.

Vagy fontos lenne a videókártyához, hogy milyen procit veszek bele később? Vagy ezeknek csak az fontos, hogy milyen az alaplap?

2021. máj. 4. 14:07
 30/33 anonim ***** válasza:
Fontos lenne, mert ez a mostani csak 2 magos. Új játékok már bőven kihasználják a 4-et, sőt már többet is. Van előnye mindenképp. De ha úgy gondolod, hogy kipróbálnád mire mész az i3-mal, akkor persze megteheted. Semmi akadálya. Aztán ha gyakorlatban is kevésnek ítéled, akkor viszont van lehetőség feljebb lépni. Mai játékokhoz még éppen jó egy 4. gen i7
2021. máj. 4. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!