Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » S. O. S. Segít valaki? (CPU)

S. O. S. Segít valaki? (CPU)

Figyelt kérdés
Csak olyan válaszoljon aki ért hozzá! Nemtudom pontosan mennyi a hőmérséklet tűrőképessége egy Intel Core 2 Quad Q6600-as 2,4GHZ magonkénti procinak ( 4 magos ) 70 C°-ra állítottam a biosban a warn level-t. Ma bekrepált a hűtőm és most buherált hűtővel megy (gyári). De nagyon nehezen tudtam működésre bírni. Értem ezalatt: mikor nem feküdt rajta normálisan a hűtő csak sípolt és nem is adott képet, persze én azonnal ki is kapcsoltam hogy meg ne süsse...Tudom vennem kell rá normálisan csakhogy kihúzza-e ezzel? Csak van benne valami automata védelmi rendszer nem? Csak nem fogja megsütni a procit? Előre is thx a válaszokat.
2010. aug. 22. 17:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nem fagy le/indul újra, akkor ideiglenes megoldásnak jó, 70 fok elmegy, afelett hosszútávon nem egészséges. Valóban jobban teszed, ha minél előbb veszel rá újat akár Intel gyárit, 1.000 Ft-nál aligha lehet több.
2010. aug. 22. 17:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem nem lehet kapni külön gyári hűtőt. Nem tudom mennyit akarsz rá költeni, de érdemes egy hatékonyabb hűtőt venni, mint a gyári.
2010. aug. 22. 17:22
 3/5 A kérdező kommentje:
De lehet venni rá külön gyári hűtőt 2500-ért már 1x volt rá véve onnan tudom de tuning hűtőt fogok venni rá. Folyamatosan mérem 50 C°-nál nem megy feljebb.
2010. aug. 22. 17:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha nem rakod rá rendesen és nem fekszik fel a hűtő a procira, akkor akármilyen tuninghűtőt raksz rá, nem fog jól hűteni. Ha rendesen rárakod a gyárit és nem akarod széthajtani, akkor évekig is elmegy vele.
2010. aug. 22. 17:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Tudom, tisztában vok vele. És tudom hogy kell rárakni... Csak kív. voltam mennyi az üzemi hőmérséklete. THX a segítkőszséget mindenkinek!
2010. aug. 22. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!