Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Be kapcsolás után uefi van de...

Blade460 kérdése:

Be kapcsolás után uefi van de utána semmi. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Adott egy Asus m5a97 evo R2.0 lap, 700w táp, 3x4gb kingmax 1333mhz ram, gt430 1gb kari, 120gb adata ssd,fx6100 CPU, és bekapcs után uefi-ig eljutok de mielőtt indulna a win nincs semmi csak az Asus logo. Már volt CPU, ram, ssd, kari, egér, billentyűzet,elem,táp csere de semmi. Már másik lapot is vettem( msi 870a-g54) de ezzel is ugyan az a probléma. A lapokon, illetve kondijain nem látható elváltozás, sérülés. Lehet h mind2 lap hibás? Pls help

2021. ápr. 26. 15:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
De most mi az, hogy az UEFI-ig eljutsz? Minek kéne lennie? Miről bootolsz? Eleve van rendszer vagy installáltad? Előtte működött stb..
2021. ápr. 26. 15:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Állítsd át Bios-ban "legacy"-ra, és úgy telepítsd újra, hátha.
2021. ápr. 26. 15:46
 3/10 anonim ***** válasza:
Ne telepítsd újra, nem biztos, hogy kell. Vannak boothelyrehozók windowsra és linux pendriveokkal is ki lehet próbálni. Csak most nem tudom melyik hogy megy és már nincs időm ránézni.
2021. ápr. 26. 16:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Annyit tudok, hogy linux iso + rufus-al kiírva mehet, de az valószínű csak legacy-ba megy, nem próbáltam uefi-t.
2021. ápr. 26. 16:03
 5/10 A kérdező kommentje:
1/4 kommentelőnek, próbáltam ssd-ről, hdd-ről, pendrive - ról indítani, az ssd-n van meglévő win10, a hdd üres, a pendrive-on win10 telepítő rufus-al rátéve, már próbáltam mbr-t és gpt-t is. Egyébként ment minden, egyik este még gaming, aztán reggel már erre ébredtem. De mióta fenn áll a hiba már 1 másik gépben formázva is lett az ssd. Hátha... De semmi. Az uefi-ig eljutás azt teszi ki h mikor bekapcsolom be tudok lépni a BIOS-ba de ha kilépek vagy pendrive-ról akarok boot-olni akkor csak fekete képernyő. Ha pedig bekapcs után nem nyomok semmit akkor csak Asus logo
2021. ápr. 26. 16:43
 6/10 anonim ***** válasza:
BIOS-ban látszik?
2021. ápr. 26. 17:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Persze, a BIOS lát mindent az ssd-t is a pendrive-ot is. De amikor nyomok a BIOS-ban nyomok egy f8-at ami felhozza a h miről szeretnék boot-olni és kiválasztom akármelyiket csak fekete képernyőt kapok( a monitor bekapcsolva marad) esetleg ha ez segít valamit a lapon vannak különféle vissza jelző led-ek,vga, ram, CPU, és h pontos legyek egy ún. Boot device led. Mindegyik kialszik csak a boot led világít folyamatosan.
2021. ápr. 26. 18:29
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyre inkább tápra gyanakszom, főleg mivel lapot cseréltél már. Ha tudod próbáld meg másikkal, de jobb ötletem már nincs. Bár a lapok is lehetnek rosszak azért nem mai gyerekek ezek, ahogy néztem.
2021. ápr. 26. 19:16
 9/10 anonim ***** válasza:
59%

"mielőtt indulna a win nincs semmi csak az Asus logo"

Igen ez a normális. Minden gépem így indul win8-10 esetén uefi bootal. Már nincs bootkor windows logo. Helyette alaplap logó alatta karikában forgó kergetőző pontok.

2021. ápr. 26. 19:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Néztem másik táppal, van 1 másik pc-m is, abból át raktam CPU, ram, hdd, kari, és dettó ugyanazt a hibát hozza. Ha az első gép cuccait rakom abba a gépbe amelyik jó, érdekes az is ugyanezt produkálja. Lehet h nem csak a lapok a ludasak? Ha igen, akkor nagyon király lesz, mert vettem 2 rossz lapot és még vmi más is rossz. Holnap meg nézem külön átpakolva egyenként a komponenseket a jó pc-be és remélhetőleg kiderül melyik lehet a hunyó.
2021. ápr. 26. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!