Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hozzáérek a kábelhez, kikapcso...

Hozzáérek a kábelhez, kikapcsol a laptop?

Figyelt kérdés
2014-es a laptopom, nagyon sokat használtam. Mostanában magától is kikapcsol, de főleg ha véletlenül hozzáérek a kábelhez. Tavaly elvittem kitisztíttatni, de már nem csinálta meg, azt mondta, már ne költsek rá, használjam amíg működik. Most vennem kellene egy új töltőt, ami több mint 10 ezer, és már ki is kelleni tisztítani. Lehet még tudnám használni egy ideig. Vagy vegyek utángyártottat, az 4 ezer körül van. Mit csináljak?

2021. ápr. 22. 01:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nos gondolom akkor amikor " nem érsz hozzá " a kábelhez és kikapcsol akkor is a kábel mozdul meg picit.

Akksi valószínűleg már csak nehezék benn, a töltő kábele meg lehet valahol törve, és mikor mozdul, akkor kontakthiba jön létre.

2021. ápr. 22. 04:05
 2/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

nyugodtan utangyartottat is vehetsz

mostani rad es laptodra is veszelyes es orulhetsz ha nem ttortenik komolyabb anyagi/testi kar (tuz, halal...)

lehet javithato lenne az is ha egyszeru a hibaja, csak ahoz rendes elektronikai muszeresz kellene aki nem nyul le

ha massal is gond van az nagyobb baj tehat ha laptopnalaplapjaval (tapcsatijaval) van valami, es ez is gyakran elofordul

ha akku halott jobb kidobbnod mar ha geppel egyidos

az persze utangyartottan is dragabb de mikor teheted akkor erdemes beszerezned (10-15 nel semmikepp sem dragabban)

Mivel ha teljesen hasznalhato megeri, Win10 et hasznalsz? minden modern dolog jol fut rajta? netezes, videok stb.

meg amire hasznalod

akkor boven megeri, foleg ha amugy a laptop teljesen rendbe van

ez esetben tapcsati hibat is erdemes javitatni ami normalis szerizben szinten nem veszes koltseg

azert par 10 esert nem feltetlen kapsz normalisnlaptopot sajnos

es egy ilyen csereje sem kellene hogy 10 nel nagyon tobbe keruljon

ami eddig azt jelenti nagyjabol 30 at koltenel ra max, azt is csak ha kell es fokozatosan (reszletekben)

szoval ennyiert lattal legalabb ugyanolyant?

amugy pedig tied is eladhato

pontos tipusat kell megadnod, aljarol a tipuskodot

nehany fo komponenst cpu, gpu, ram, tarhely

hibasan is lesz ra vevo, normalis arban is

hardverapro.hu

2021. ápr. 22. 06:08
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem aksival használom, soha nem használtam azzal.

A kábel eléggé meg van csavarodva, de lehet az aljat is rossz.

Azt olvastam, hogy az utángyártott kárt tehet a laptopban.

Win 8-at használok. Más baja nincs. Néha kiírja, hogy a gép problémát észlelt, akkor nagyon hangosan kerreg, amíg újraindul.

2021. ápr. 22. 09:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Hogy tenne benne kárt? Már 2010-es modellekben is saját feszültség és áramerősség szabályzók voltak beépítve amik belassítják a töltőt ha túl nagy neki az áramerősség.
2021. ápr. 22. 13:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Én nem értek hozzá, a neten olvastam.
2021. ápr. 22. 13:59
 6/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#3 hozzavalot kell venned, mostani adaptereden latod mennyi feszultseges

ha utangyarott is pont olyan akkor semmi gond nem lehet

ugyanugy azert figyelj Amperre Wattra is hogy legalabb akkora legyen mint a sajatja

mert akkor megint csak problemad lenne

csak peldanak ha most 60W os de 40W ost veszel akkor ertelemszeruen keves lesz hozza

de kart ekkor sem tesz benne

Te szerintem "bovli" ra gondolsz az teljesen mas ha kinain veszel egy cimketlent (info nelkulit) aminek csatija ugyanolyan...

meg az is mas ha valami gyartas hibas ilyen ujjal is elofordulhat

szoval erre se hivatkozhatsz

az is rajtad all koltsz e ujra "felelem"/"bizalom" miatt

Hiba es kerrego ujraindulas mar rosszabb gond, megeshet hogy alaplapnak mar tobb hibaja is van ("kezd eloregedni") ez elsosorban azert lehet ha nem volt fizikailag karbantartva rendszeresen fel-1 evente legalabb, kitakaritva, atnezve hozzaerto modon

2021. ápr. 22. 14:02
 7/9 A kérdező kommentje:
Évente szoktam vinni tisztíttatni.
2021. ápr. 22. 14:09
 8/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

hm...

Sok sikkert!

Xy4

2021. ápr. 22. 14:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
2021. ápr. 22. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!