Adam1c1 kérdése:
Aktív Vsync mellett, 60 képkockára korlátozva, az normális jelenség egy RTX2060 oc pro kártyánál, hogy 80% közeli terheltség mellett is mindössze 1200Mhz-en ketyeg ?
Figyelt kérdés
1920Mhz re képes alap órajelen, amit korábban töbnyire sikeresen el is ért, most viszont nem hajlandó kimozdulni az 1200Hz-es tartományból, csak egy fél pillanatra. Tehetek e ez ellen valamit, vagy esetleg nem is szükséges ?2021. ápr. 18. 21:26
1/8 anonim válasza:
Miért akarod hogy magasabb órajelen menjen ha egyszer ott is tartja a 60-at? Vagy kapcsold ki a vsyncet akkor majd felugrik.
2/8 A kérdező kommentje:
Biztos hogy nem egészséges neki ha szinte max leterheltség mellett erőltetni a minimál órajelet. Meg tudod attól félek, hogy jönnek majd a hirtelen dropok, fps esések egyes részeknél. Pont ezt akarom vsyncel is elkerülni. De ha 80% on van leterhelve a simább részeknél, akkor 1200Mhz mellett ha hirtelen jön egy számítésigényesebb szakasz, nem fog dropolni ?
2021. ápr. 18. 22:40
3/8 anonim válasza:
Akkor feljebb kapcsol, nem a semmiért van így beállítva.
4/8 anonim válasza:
De hát NINCS MAX LETERHELTSÉG!! 60 FPS korlát van. Ha 60 FPS-t tud 1200 mhz-en hozni, akkor örülj, hogy nem nyúzod a kártyádat, hűvösen erőlködés nelkül megy. Nem kell csutkára húzni, ha nem muszáj. De persze ott az afterburner, abban bátran lehet húzogatni a csúszkákat.
5/8 A kérdező kommentje:
Igen-igen, ez jogos, csak amikor láttam hogy 80% -on le van terhelve, és felbukkant az első mikro lagg (ami mondjuk nem biztos, hogy a kártya miatt volt, mert a processzor egyik-másik magja is 80% os terheltségen mozgott akkor épp) kétségbe estem, hogy kártyánál nem nőtt az órajel.
2021. ápr. 19. 14:49
6/8 anonim válasza:
Szerintem inkább kapcsolj ki minden FPS kijelzést és monitorozó programot és helyette a játékkal foglalkozz. Tudom, veszéylesen mutat az 1% low FPS érték, meg az órajel csekkolása, de ahogy pár helyen már olvasható ez a jelenség, sokan játék helyett már ebbe betegednek bele, hogy azt méregetik, hogy 59 vagy 60 FPS, 55 vagy 56 fok a VGA és hasonlók.
7/8 A kérdező kommentje:
Jó az ha az ember tudja mi miért van, ha valami anomália megzavarja a játék élményt. Viszont alapvetően meg teljesen igazad van, mert szinte semmit nem von le a játékélményből egy-egy ilyen beröccenés, ellentétben azzal, ha e miatt órákig nézegetek teszteket, hogy kiderítsem normális e a jelenség, és figyelem az adatokat hogy tudjam mi lesz a következő, amit cserélnem kell a gépben. Ez minden csak költséghatékony, és nem is élményszerű.
2021. ápr. 19. 16:08
8/8 A kérdező kommentje:
*nem költséghatákony
2021. ápr. 19. 16:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!