Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » ATX tápegységnél ha a készenlé...

ATX tápegységnél ha a készenléti 5V helyett 3,33V-ot mérek ez milyen hibára utal?

Figyelt kérdés

Van 2db FSP ATX-400PNF tápegységem, egyiket sem tudom elindítani. A lila vezetéket ami a készenléti 5V-ot szolgáltatja én 3,33 voltot mérek. Lehet köze hozzá hogy nem tudom indítani?

Hibásan vettem mindkettőt, szeretném őket megjavítani, de első körben valahogyan be kéne indítani őket. A kondik egyébként púposak rajta ezeket tudom majd cserélni. De most nem vagyok benne biztos hogy az okozhat e ilyen hibát hogy be sem indul. Elvileg be kellene indulnia max ha rosszakl a kondik akkor nagyon ingadozik a feszültség amíg azokat ki nem cseréltem újra. Vagy a kondiknak köze van a standby 5v-hoz is?

2021. ápr. 14. 17:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez hiba, az alaplap nem tér magához, ezért nem is tudod indítani. A kondenzátorokat cseréld első körben, főleg ha van púpos, vagy barna "trutyit" maga alá engedett, de az is lehet, hogy szivárog, amit kívülről nem látsz.
2021. ápr. 14. 17:30
 2/11 A kérdező kommentje:

Nincs alaplap a tápot magát sem tudom indítani alaplap nélkül.

Ennek köze van a standby 5V alacsony feszültségéhez?

2021. ápr. 14. 17:31
 3/11 A kérdező kommentje:

Na mégegyszer mert félreérthető.

Tehát nem alaplappal indítanám egyenlőre hanem simán csak a tápot a szokásos módon rövidre zárva a zöld vezetéket az egyik feketével.

Így mindegyik táp el szokott indulni alaplap nélkül is.

Csak ez esetben ez nem megy.

2021. ápr. 14. 17:33
 4/11 anonim ***** válasza:

A zöld és a szomszédos fekete pinek összekötésével be lehet kapcsolni alaplap nélkül is:

https://www.youtube.com/watch?v=ysUdr3QuJM0

2021. ápr. 14. 19:24
 5/11 anonim ***** válasza:

Ja elnéztem, javítást a hibás kondenzátorok cseréjével kezdjed.

Utána mérd le megint a feszültségeket.

2021. ápr. 14. 19:35
 6/11 A kérdező kommentje:

"Tehát nem alaplappal indítanám egyenlőre hanem simán csak a tápot a szokásos módon rövidre zárva a zöld vezetéket az egyik feketével.

Így mindegyik táp el szokott indulni alaplap nélkül is.

Csak ez esetben ez nem megy."

2021. ápr. 14. 19:35
 7/11 A kérdező kommentje:

Na megelőztél:

Egy konkrét kérdésem lenne, eldöntendő igen vagy nem.

Ha a készenléti standby 5V nincsen meg, csak 3,3V akkor már semmiképpen nem is indul el addig amíg ez nem jó?

2021. ápr. 14. 19:38
 8/11 A kérdező kommentje:
Plusz a kondenzátoroknak ha rosszak akkor egyértelmű köze van ahhoz hogy nem tudja a standby 5V-ot? Csak 3,3-at?
2021. ápr. 14. 19:42
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A javítás kísérletezgetések sorozatából áll.

Ha a csere után megjavul, akkor ez volt a baja.

2021. ápr. 14. 20:11
 10/11 A kérdező kommentje:
Értem, szóval lehet hogy kondi csere után megjavul és beindul és megy, de az lehet hogy utána tovább kell keresni a hibát. Hát szép kilátások.
2021. ápr. 14. 20:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!