Egy gyenge videókártya vagy integrált?
Van egy gt 220 és egy gt 610-em. A gépembe egy i5 4460 proci van amihez jár a hd graphics 4600 integrált. A három közül melyiket éri meg legjobban használni, tudom mind a három olyan, hogy maxon fut egy 1080p 60 fps videón de akkor is. A gépbe van 16 gb 1600mh ram.
Megköszönöm ha valaki eltudná nekem magyarázni nagy vonalakba, hogy az integrált videókártya, hogy is működik. Mert ugye egy dedikált videókártyába van Vram, Proci, hűtés stb. és ez, hogy fér el az alaplapon? Vagy a procihoz? A google nem segített. Az integrált videókártyának a gép procia a gpu proci is, és a sima ramot használja Vramnak is? Köszönöm a segítésget!
(Érzem, hogy jönnek majd a vegyél újat, már vettem volna ha lehetne, egy gtx 1660 super nem ér 200k-t és egy rx 590 190-et , ezekért adnék kb 80-at.)
A GT 610 és GT 220 mind a kettő egy idős, 2014 -es kártya.
A GT 220 -as ebből a két kártyából 30% -al erősebb, egyes részeknél akár 60% -al is a tesztek alapján.
Viszont az integráld GPU, még ehhez képest is 25% erősebb.
Így a 2 VGA csak energiát fogyaszt...
Igen, az integrált GPU a RAM -ból vesz el, de legtöbb alaplap akkor is lefoglalja neki, ha kártya van használva.
hat azert eg es foldrol beszelsz 1660/590 ?! mire? Ha ezek is elegek neked?
vagy nem? Mert ezek jatekra vagy mas gpu igenyes dolgokra kellenenek
ha a ramod dualos (vagyis KIT es 2db os akkor az plusz elonyt jelent integraltnal
eros vga kra visszaterve, ha nem igenyled oket boven van valasztekod koztes megoldasra
4460 melle ugyis elege feleslegesek ezek, egy 960, 7870,7950 vagy hasonlo is boven eleg, meg mindeg eg es fold kategoria az integralt es hasonlokhoz kepest
Az integrált videókértyák soha sem jók. Inkább vegyél egy 90 Euróért Geforce GT 1030-at.Az integrélt kártyák se szoftveresen se nincsenek nagyón támógatva,rá adásúl nem kompatibilisek az újab Linux asztali kernel 5.1 óperációs rendszerekkel.
Írta Kanyo Attla
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!