Bekapcsol a gèpem és 3 mp-ig megy és ki is kapcsol?
Sziasztok! A mai nap egy olyan problémába ütköztem miszerint bekapcsolás után megy 3-mpig és magátol kikapcsol a gép. Esetleg valaki tudna segiteni ebben, hogy ez mitől lehetséges? Amióta ma reggel újrapasztáztam a procit ez az anomália van jelen.lehet elrontottam valamit és gatya a gépnek? :/ specifikációm:
CPU: i5-760
Proci hűtő: Artic alpine 12
Alaplap:Asus-P7H55-M/V
Táp:cooler master 600w ( 2 hónapja vettem nemhiszem hogy ez a hunyó, vagyis remélem :D)
VGA: Gtx660
800GB HDD
8gb RAM
Előre is nagyon nagyon szépen köszönöm a segitségeket!
Általában ott kezdeném a keresgélést, ahol a legutóbb belenyúltam a gépbe. Nézd meg a CPU táp csatlakozót, jól csuktad-e rá a fém rögzítőt, nem-e csordul túl pasztában a processzor, ilyesmi.
Ha ez nem segít, nézd meg, pörögnek-e a ventillátorok, amiknek pörögni kell. Ha pörögnek rendesen, nézd át az alaplap tápellátását, ha az is jónak tűnik, vegyél ki minden RAM egységet, majd csak egyet tegyél vissza, hátha el tudsz jutni a BIOS-ig. Ha még így is lekapcsol, próbálkozhatsz a videokártya kihúzásával, úgy az alaplapi videokimenetekről kell jönnie a képnek, ha azzal működik, az már jó jel, utána letesztelheted, hogy konzisztensen a videokártyával nem kapcsol csak be.
Ha esetleg a BIOS betöltene és utána kapcsol csak le a gép, akkor próbáld meg kihúzni és újra bedugni a merevlemezed tápkábelét és SATA-csatlakozóját is. Ha csak egy kicsi ideig is megszűnik a tápellátás, amiatt is leállhat a gép.
A tápra én csak nagyon utolsóként gyanakodnék, nem gyakori, hogy elromlanak (az pedig még ritkább, hogy ilyen módon, azaz be tudod kapcsolni, de szinte azonnal leáll).
Milyen pasztát használtál ?
1 fehéret
2 VAGY ezüstöset ? igaz ez jobb de vezeti az áramot
POWER200
:D
Sejtettem szed szét takarítsad ki és pasztázd újra de csak egy hangya fasxxxnyit A lényeg az hogy hűtő kontakt legyen a Proccessor és a cooler között
Ja a hűtőborda csavarjait úgy húzd meg mind az autónál a hengerfejet !
átlósan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!