Mi lenne akkor, ha egy szünetmentes tápegység előállított 230 V-os feszültségét önmaga táplálására szolgáló aljzatba dugnánk vissza?
Akkor megvalósulna az örök-áram? :D
Persze tudom, hogy nem, hiszen veszteség az mindig lenne, de mégis, mi lenne?
Mondjuk én nem csináltam meg, mert nem vagyok benne biztos, hogy nem ártana az áramkörnek.
egyrészt valószínű van hülyeség védő áramköre. ha gondos mérnökök tervezték legalábbis.
másodszor nem, nem valósulna meg. az akkumulátor feltöltése nem gazdaságos. van energia veszteség, a felhasznált energiának nem 100%-a kerül eltárolásra az akkumulátorokban.
tehát ha az akkumulátorban levő áramot visszaforgatnánk, záros határidőn belül merülne le, ugyanis a visszaforgatott áramnak csak bizonyos %-át tudná hasznosítani, a többi elveszik.
Nem történik semmi, mivel az akksija lassan kifogyna, igy az azt tápláló energia is csökkenne, lemerülne és kész.
Zárlatról itt nincs szó, hiszen ha nem kell tölteni az akksit akkor lekapcsol a töltés..
Bééla, megint nem találtad föl az örökmozgót..! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!