A mostani intel 8 magos processzorok és az intel 4 magos processzorai között mi a különbség teljesítményben (ha a tesztekben sok különbséget nem látok)?
Tudom régi kérdés, de arrol nem beszélt senki hogy asztali teljesítménye milyen egy procinak.
Nekem volt 2016-ban egy AMD A10 5700-al 4 magos procim, nem volt rossz, de képes volt belassulni ha sok minden volt megnyitva (böngesző, mappák, torrent, teamspeak/discord) utána lett egy i7 7700-as gépem, (4 mag 8 szál) na az már hasított rendesen, de a 4 fizikai mag még mimdig tudott korlátokba ütközni, 1-2x volt rá alkalom hogy megfagyott a gép, úgy hogy hardreset kellett neki.
Aztán tavalyelőtt vettem uj gépet, nem bíztam a véletlenre, i7 8700 (6 mag 12 szál), 32Gb ram.
Na itt mar olyan durván hasít a gép, hogy bármit csinálhatok, nem érzem hogy belassulna, ugye 2 monitorom van, így mégjobban ki tudom használni ha játszok is, meg sem kottyan neki ha a masik monitoron megy a chromon 4-5 oldal, torrent, discord, estleg még valami más is.
Sztem jelenleg a 6 mag 12 szalas procik visznek mindent, annál több maggal/szállal rendelkező procik már csak faszmeregetések egy átlag usernek.
"de a 4 fizikai mag még mimdig tudott korlátokba ütközni, 1-2x volt rá alkalom hogy megfagyott a gép, úgy hogy hardreset kellett neki."
Az nem a 4 mag miatt volt.
"meg sem kottyan neki ha a masik monitoron megy a chromon 4-5 oldal, torrent, discord, estleg még valami más is."
Ez memória függvénye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!