MacBook vásárlás előtt mire figyeljek?
Sziasztok!
Használt MacBook vásárlása előtt állok és lenne néhány kérdésem a hozzáértők felé, hogy mik azok a fő szempontok, amiket érdemes figyelni. Az eszközről néhány szót: nincs konkrét kiszemelt példány, pusztán típus (2008-2010 közötti, alumínium vázas, Core 2 Duo/Quad, 4-8 giga ram).
Nincsenek nagy elvárásaim felé, pusztán inkább csak a Yosemite és afeletti a rendszer(eke)t szeretném megismerni, beletanulni és erre nem igazán szeretnék sokat költeni.
- Hogy miért is?
- Félek, hogy esetlegesen megbánnám, vagy számomra nem lenne megfelelő a rendszer, így ebben az esetben nem szeretnék túl nagyot bukni és szeretném, ha akár egy Windows-zal, akár Mac-el a családban olyanhoz kerülne, aki hasznát vehetné, mint átlag felhasználó.
Mint írtam, nem szempont, hogy erős legyen, nem kívánom erőltetni, sokkal inkább hobbi jelleggel néhanapján elővenni, kicsit tanulmányozni, esetleg szövegszerkesztésre, film nézésre használni.
Sokan ajánlották részemre a Hackintosh-t, mint alternatívát, azonban egyrészt, az mégsem úgy adja vissza magát a rendszert, mint egy valódi Apple eszköz, illetve többször is próbálkoztam a telepítésével és zátonyra futottam.
Szóval a kérdésem röviden és tömören:
Ezen típusoknak milyen jellemzői hibái vannak? Mikre kell odafigyelni a vásárlás során? Mik a tapasztalatok, mennyire hajlamosak az alkatrészek az elromlásra?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nekem virtuális gépként van fent egy virtualboxban, ha ki próbálni akarod akkor elég az, vagy istyle üzletben is próbálhatod - amikor nyitva van -
Azért felesleges, mondanám h aksira, kijelzőre figyelj, de ezen kívül nem nagyon tudsz sokmindenre 10 éves gépnél, esetleg olyat kifogsz amibe hdd helyett már cseréltek ssd-re az előny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!