Hűtőpaszta (hővezető paszta) vásárlásakor mi alapján válasszak (anyagösszetétel), és mire figyeljek a felvitelkor?
Most nézelődök webshopokon, a hővezető képesség nyilvánvaló, de az anyagösszetételnél mire figyeljek? Egy cikkben azt olvastam, hogy a fémtartalmú paszták helytelen felvitele rövidzárlatot is okozhat. Ez a kockázat mennyire valós? Hogy lehet egyáltalán helytelenül felvinni a pasztát?
Itt egy teszt: [link]
És két webshop ahol nézelődök: [link]
Fehér színűt vegyél, és ha számít 1-2 fok, akkor veheted a drágábbat.
Mert kb a 3x-os ár ennyit jelent. Gagyibb minőség is ugyanúgy teljesít.
Egy félborsószem nagyságú pöttyöt nyomsz a lapka közepére, majd ráteszed a hűtőt. Nem kell szétkenni a felületen, mert ha ráteszed a hűtőt, az megoldja helyetted.
Ez a fajta nem vezeti az áramot, de ha véletlenül összekened magad vele, akkor ne az alaplapba töröld :)
Néha játszani is szoktam és akkor eléggé felforrósodik a gép. Ahhoz is elég az alap kategória? Akkor nem érdemes mondjuk valami fémalapú cuccal kísérletezni (pl Thermal Grizzly conductonaut).
A hővezető lapokkal kapcsolatban nincs valami tapasztalatotok (azon kívül, hogy drágábbak)?
Mondjuk ha kevéske libazsírt kensz rá az is teszi a dolgát. Kipróbáltam :-D
Nálam az vált be hogy vettem egy fehér (ami mindig egy kicsit szárazabb) és egy ezüst pasztát ami mindig hígabb mint a fehér. Ezt egyenlő arányban összekevertem és egy borsónyit tettem a CPU közepére. Ezt egy újjal körkörösen elkentem rajta mint egy 10Ft-os érme és rátettem a hűtőt. Ezután szépen kitölti a felületet és nem csurog le semmi a processzorról. Ha mégis összekenem magam vagy az alaplapot mert olyan debil vagyok akkor a gyógyszertárban kapható sebbenzinnel és egy fültisztító pálcával gyönyörűen le lehet mosni. A processzorról is sebbenzin+vattapamaccsal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!