Tudnátok segíteni config összeállításában?
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy jelenleg egy 5 éves laptoppal nyomom az ipart, és szegény nemhogy játékra, lassan egy Word futtatására kevés lesz, így új gép vásárlásában töröm a fejem.
Jelen pillanatban ugye a nagyon magasak az árak, de a vásárlás ideje úgyis valamikorra őszre korlátozódik, viszont szeretném azért előre tudni, hogy a keretösszegből kijövök-e egyátalán.
Szóval, körülbelül 300-350 ezer az amit tudnék rákölteni, de ebbe a monitort ne számoljátok bele. Elsősorban videokártyát, processzort és az adott típusokkal kompatibilis alaplapot várok, és örülnék ha a többi alkatrésszel együtt is benne lennénk a keretben, hisz ezek a legnagyobb kiadások.
Amit eddig néztem, viszont nem vagyok benne biztos, főleg az ár miatt:
VGA: GTX 1080/1080ti
CPU: AMD Ryzen 5 1600 AF
Ezekhez hasonló teljesítményűek kellenének, amik kihajtják egymást. Igazából nem kell, hogy olyan "hűdeerős" legyen, viszont mondjuk egy AC Odyssey jó lenne ha elfutna rajta.
Elég bizonytalan vagyok, így nagyon megköszönném a segítséget.
Ehhez még nem érdemes infót gyűjteni, nagyon messze vagyunk tényleg.
Most amúgy az amd teljesen felejtős. Az intel nagyon olcsón adja a procikat ebben az ársávban. 10400F sokkal jobb vétel.
Videokártya nincsen jó áron.
+1 pont az 10400F-nek, kb legjobb ár érték aránnyal bír jelenleg vagy amd ryzen 5 3600-at javaslom.
Használtan, ha van 1080ti én 200k-nál többet nem adnék érte, de hardveraprón kell nézegetni. Jó kártya én 150-be vettem egyet tavaly novemberben. Sajnos most 250-300-ért is láttam már :D
A Ryzen 5 1600 max megjelenéskor érte meg..
Mindenképp a 10400F-et ajánlanám énis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!