Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudnátok segíteni config...

Tudnátok segíteni config összeállításában?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy jelenleg egy 5 éves laptoppal nyomom az ipart, és szegény nemhogy játékra, lassan egy Word futtatására kevés lesz, így új gép vásárlásában töröm a fejem.

Jelen pillanatban ugye a nagyon magasak az árak, de a vásárlás ideje úgyis valamikorra őszre korlátozódik, viszont szeretném azért előre tudni, hogy a keretösszegből kijövök-e egyátalán.

Szóval, körülbelül 300-350 ezer az amit tudnék rákölteni, de ebbe a monitort ne számoljátok bele. Elsősorban videokártyát, processzort és az adott típusokkal kompatibilis alaplapot várok, és örülnék ha a többi alkatrésszel együtt is benne lennénk a keretben, hisz ezek a legnagyobb kiadások.

Amit eddig néztem, viszont nem vagyok benne biztos, főleg az ár miatt:

VGA: GTX 1080/1080ti

CPU: AMD Ryzen 5 1600 AF

Ezekhez hasonló teljesítményűek kellenének, amik kihajtják egymást. Igazából nem kell, hogy olyan "hűdeerős" legyen, viszont mondjuk egy AC Odyssey jó lenne ha elfutna rajta.

Elég bizonytalan vagyok, így nagyon megköszönném a segítséget.

2021. ápr. 4. 05:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Jó lenne tudni, hogy milyen monitorod lesz. Ha FHD akkor az AC Odyssey elfog futni rajta simán. 4K-ban már nem lesz meg a 60fps. Ryzen 5 1600 AF-hez B450 chipsetes alaplap való. De térjünk vissza a témára ősszel, addigra sokminden válozik még.
2021. ápr. 4. 05:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Egyelőre nem tervezek 4K-t venni, viszont a kérdésem legfőképpen arra irányult, hogy a 1080-nak sokallom az árát, esetleg akad valami hasonló teljesítményű kártya, ami olcsóbb is, az lenne a legjobb.
2021. ápr. 4. 05:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Hasonló teljesítményű a 2060/2060 Super, de az sem olcsóbb. Olcsóbb kártya meg nincs ami hasonló lenne. Az ár meg a teljesítmény azért nagyjából arányos. Szóval jelenleg lehetetlen jó teljesítményű kártyát jó áron venni sajnos. Én is 4 éves géppel nyomom, és akárhogy számolgatok annyit nem szeretnék adni az új gépért, amennyibe most kerül.
2021. ápr. 4. 05:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Ehhez még nem érdemes infót gyűjteni, nagyon messze vagyunk tényleg.

Most amúgy az amd teljesen felejtős. Az intel nagyon olcsón adja a procikat ebben az ársávban. 10400F sokkal jobb vétel.

Videokártya nincsen jó áron.

2021. ápr. 4. 07:17
 5/8 anonim ***** válasza:

+1 pont az 10400F-nek, kb legjobb ár érték aránnyal bír jelenleg vagy amd ryzen 5 3600-at javaslom.

Használtan, ha van 1080ti én 200k-nál többet nem adnék érte, de hardveraprón kell nézegetni. Jó kártya én 150-be vettem egyet tavaly novemberben. Sajnos most 250-300-ért is láttam már :D

2021. ápr. 4. 09:25
 6/8 anonim ***** válasza:

A Ryzen 5 1600 max megjelenéskor érte meg..

Mindenképp a 10400F-et ajánlanám énis.

2021. ápr. 4. 13:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Mindenképp a 10400F vagy Intel i5-11400F és B560 lappal.Itt már szóba jöhet a 3600MHz ramok is.
2021. ápr. 4. 13:58
 8/8 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 4. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!