Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elendő lesz a Noctua NH-U9S...

Elendő lesz a Noctua NH-U9S egy i7 10700-k proci lehűtéséhez? több lenn

Figyelt kérdés
Még tavaly raktam össze egy új pc-t, úgy december környékén, tehát az idő akkoriban hidegebb volt, tehát külső tényező nem hatott eddig a gépemre. Na de ma is olyan fülledt meleg volt a szobámban, hogy azt hittem hirtelen hogy nyár van. Ezért is aggódok, hogy amikor lesznek a nagy melegek, akkor is bírni fogja-e, mert az rtx 3080 nagyon hamar felpörög, és jó meleg lesz. A gépházban van még 5 ventilátor (zalman z9 neo), de igy is jó forro mikor a graf.kártya felpörög. Szerintetek váltsak procihűtöt/gépházat, vagy szereljem le legalább az oldalát neki? a teteje levehető, meg eleje kinyitható, ennyit tudtam tenni jelen pillanatban...

2021. ápr. 1. 00:42
 1/5 anonim ***** válasza:

A Noctua oldalán, a CPU-kompatibilitási listában szerepel:

"medium turbo/overclocking headroom"

[link]

szóval jó, közepes túlhajtást enged meg - bár van erősebb/nagyobb.

A házba belefér:

[link]

2021. ápr. 1. 00:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Igazából akármeddig lehet húzni, tehát ha rekordokat akarsz döntögetni, akkor a nitrogénhűtés már talán elég. Én nem a processzorhoz választanék hűtőt, hanem az alaplaphoz, hiszen annak a vrmje is fizikai korlátot szab az OC-nak, ezért azzal jól össze lehet párosítani a kettőt.

A zalman gépházakba csapnivaló ventilátorokat pakolnak (ezért tudnak ilyen olcsó gépházba belerakni ezret), igazából túl sok mindenre nem jók, én elsősorban azokat cserélném, vagy egyenesen az egész gépházat.

2021. ápr. 1. 06:10
 3/5 A kérdező kommentje:

1-es: tehát még oc-zni is lehetne, ugy is birná, amugy nem tervezem

2-es: és mitől rosszak a ventilátorok benne? hisz pörögnek, hűtenek, működnek, vagy szerinted lassabban pörögnek mint a többi? vagy hangosak? mert az nem érdekel engem, csak működjön (jelenleg pedig működnek)

2021. ápr. 1. 15:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha nem húzod szerintem elég, 5Ghz+ allcoret ne várj tőle. Mondjuk hőfokot irhatnál, mennyi ha 100%-on megy. Az is számít, hogy játszol vagy mást is csinálsz ami nagyon cpu intenzív. Jatekba egypar évig ez nem lesz 100%.
2021. ápr. 1. 16:50
 5/5 anonim ***** válasza:
#3 csúszócsapágyas molex ventilátorok, ami a legalsó kategóriában elvárható. Alapból nagyon hangosak, ezért leszabályozza a zalman, így nagyon lassúak és gyenge légáramlatot biztosítanak, a sebességüket sem lehet szabályozni, csak külön molexes szabályzóval. 2 jó ventilátor többet ér, mint 5 ilyen gyenge.
2021. ápr. 1. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!