Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi konfigról és milyen alaplapot választanátok hozzá és milyen videó kártyát ami megfelel a célnak és még kapható tűrhető áron?

Figyelt kérdés

CPU: AMD Ryzen 3900x

GPU 1: Asus TUF 1650 OC 4GB (kb. 70000 Ft)…. Vagy valami ami még kapható és elérhető áron , 1070 ti láttam de az is csak 4GB-os amazon on olyan 150000 Ft ért + szállítás.

GPU 2: Bármi ami más a jövőben ami elérhető és kell.

Alaplap V.1: X570 ( de melyik :O annyi van, hogy nem tudom eldönteni, most miben is különböznek valójában) (x570 Aorus elite/ gigabyte gaming X, vagy valami más)

Alaplap V.2: B550 ( alternativa, félek, hogy a x570 esek zajosak, a pici venti miatt)

Memória: Corsair VENGEANCE LPX 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CMK64GX4M2E3200C16

SSD: 500GB - 1TB, nvm-e 4.0 , elsődleges SSD EVO 980 (valamilyért tetszik…

de nem tudom ha ki fogom e használni)

Ház: be quiet! Pure Base 500DX (BGW37/BGW38)

Táp: Seasonic, vagy be quite 750W, Gold (kb. 663W-ott jósolt a pangoly.com )

Proci Hűtő: Noctua Chromax NH-D15 (FAN-NH-D15-CH)

Paszta: Noctua paszta, nem tudom ha van e a dobozban.

Az alap lapról, nem tudom eldönteni melyiket is vegyem :(, túl sok lehetőség van kb 75000 ft körülieket néztem.

Kb. 550k-750k számoltam, ha árukeresőn mindegyikből kikeresem a legolcsóbb opciót.

Nem szoktam, játszani, csak fejlesztéshez, virtuális gépekhez, valamint kezdő szintű videó szerkesztéshez, fogom használni....

#B550 #X570 #Noctua NH-D15 #AMD Ryzen 9 3900X 12-core 24-Thread Wraith Prism LED Cooler #CORSAIR VENGEANCE LPX 64GB (2x32GB) DDR4 3200 (PC4-25600) C16 1.35V CMK64GX4M2E3200C16 #RTX 1650
2021. márc. 6. 20:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen felesleges 70 ezres kategóriáig elmenni. 50 bőven elég. Még a 30 ezres is kényelmesen kihajtja a 3900x-et. De persze érdemes elmenni az 50 ezerig.

A kérdés talán az, hogy fogsz-e használni több M.2-t egyszerre. Szerintem fogsz, de ezt mondd meg inkább te! Tőlem távol áll ez a felhasználás. És ha igen, akkor mindenképp X570 az extra PCI sávok miatt. Pl MSI X570-A Pro

2021. márc. 6. 23:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem tűnik rossz konfignak, bár a D15 túlzásnak tűnik. Valószínűleg kisebb/olcsóbb (akár márkán belül) hűtő is képes elég hűvösen tartani ahhoz, hogy turbózzon. Pasztából pedig Noctua helyett én inkább akkor már Kryonautot vennék.

A memóriának járj utána, mert úgy rémlik a Corsair RAM-okat pont nem bírták korábban a Ryzen processzorok és nem tudom a 3000-esek ezt enyhítették-e.

Ha X570 kell, akkor újabb lapokat nézz, mint amilyen a X570 Tomahawk is. Másképp abszolút a B550-ösök javára dől a mérleg, mert azonos áron jobban felszereltek. (Az X570 drága chipset, kisebb a hasznuk rajta a gyártóknak.)

Ez a topik segíthet:

[link]

Tier S lapok közül úgy látom a B550 Tomahawk és a B550 Auros Pro a legolcsóbb.

2021. márc. 6. 23:27
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2021. márc. 7. 06:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Hütés, memória

* a Corsair Vengeance LPX 16 (CMK16GX4M2B3200C16) -et több helyen is ajánlották/ajánlotta a Google ha rákerestem milyen memóriát válasszak a 3900x es Ryzenhez.

* GSkill is de amit láttam az vagy RGBs vagy túl magas a hűtője, pl a Ripjaws, ez lehet akadály lenne a Noctua D15-e, de talán még a BeQuite Dark Rock 4-el, is.

Elgondolkodtam a hűtőn, álltalában a listában benne van a Noctua NH-D15 is, de beQuite! Dark Rock Pro 4 mindig jelen van, mivel a fekete Noctua feláras a barnához képest és a beQuite!-et meg lehet kapni 15 ezerrel olcsóbban lehet erre esik a választás.

Lehet elég volna egy kisebb változat is, de nem találtam táblázatokat, összehasonlítással és 3900x es procival.

2021. márc. 7. 06:55
 5/7 A kérdező kommentje:

Alaplap és SSD

Hát aszt hiszem nem árt ha van kettő darab SSD.

Még nem tudom pontosan milyen, de az elsődleges SSD-nek a 980 teszik, de még rá kellene keressek pontosan milyen esetben tudok ezen nyerni.

Régebb míg intel ben gondolkodtam és ott még nincs (10th seknél nincs pcie 4), el gondolkodtam a Raid be kötésen, hogy dupla sebeséget nyerjek. Elég megoszlók erről a vélemények az internet bugyraiban.

2021. márc. 7. 07:30
 6/7 A kérdező kommentje:

Valószínűleg lesz olyan eset ahol mind kettő használom egyszerre, ilyen álltalános esetekben, hogy ott tárolok esetleg egy virtuális drive-ot egy virtuális géphez, vagy oda van valamiért lementve egy project és onnan nyitom meg.

Persze hosszú távú tárolónak inkább egy NAS fog kelleni.

Tetszik ez a MSI X570-A Pro, bár a második SSD-nek a helye mintha rövidebb, lenne és max 1GB-es a hálózati kártyája. Nem tudom érdemes e feljebb menni vele, a jelenlegi bérleményben nem fúrhatok kábel miatt, és amúgy is csak Gigabites nettem van, de van egy TP-link AC1900-asom, elég jó szerintem csak a DIGIS router miatt nem megy jobban. De egy éven belül lehet, hogy költözés lesz.

2021. márc. 7. 07:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Az X570-A Pro egy Tier D lap. A linkelt topik szerint 3900X alá még alapon járatva sem kifejezetten ajánlott. Az inkább a 3700X/5800X-hez megy el. Ráadásul azonos áron ott a B550 Tomahawk amibe ugyanúgy bele tudsz rakni két NVMe-t (A rövidebb hűtővel ellátottba max 2280-as fér, de a legtöbb itthon kapható tároló ilyen. Nem is tudom, hogy az Intel Optane kivételével használja-e valami a 22110 szabványt. [link] ).

A 2,5Gbps csati jó lehet házon belüli fájlcserére is. Ha meg később olyan Telekom környékre költözöl, ahol van 2Gbps net, akkor kapsz hozzá megfelelő HGW-t is amivel ki tudod használni.

2021. márc. 8. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!