Ha az intel i5 processzor 2666mhz-ig támogatja a memóriákat és adott egy B460 alaplap ami támogatja a 2933mhz-s ramokat akkor ebben a lapban tud a processzor mellett 0 3000mhz-s ram 2933mhz-n menni,vagy csak 2666mhz-n fog?
nem. b460 lapban csak az i7 procival megy 2933 mhz-en. i3 és i5-tel 2666mhz.
Z490 és a B560-H570-Z590 chipsetes lapok tudnak memória OC-t LGA 1200 foglalatnál.
a proci amúgy tudja, mert abban van a memóriavezérlő, de az intel kialakított ilyen mesterséges korlátokat az alaplapi chipsetekkel, hogy jobban árnyalja az alaplapjait. Talán mivel az AMD-nél nincs ilyen korlát, ezért a jelenlegi versenyhátrányből ennek a lehetőségnek a visszaadásával próbálják becsalogatni a vevőket. franc tudja... de már a 400-as széria is azzal a pletykával jött, hogy a B460-tól felfelé lesz ram oc, aztán nem lett... most b560-tól felfelé van.
Mivel a lap tud kezelni mehet vele akár 3600 mhz RAM is.
De nagyon fölösleges, amit a procid tud max annyit fogsz kihozni a
RAM-ból.
Tehát valami 2666 mhz-t vegyél mert a többi az csak felár
2/
Köszi,már nem intelt rendeltem hanem egy ryzen 7 3700X-et
4/
Régóta ki akartam próbálni az ryzen amd-t
6/
Hát már újonnan vettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!