Mennyivel lennék előrébb egy i5 10400f-el ha lecserélném rá az i5 7500 -ös procimat?
Pont i5 7500-am van, amúgy nem lenne sokkal gyorsabb ha erre gondolsz, nyilván pár %-al igen, de nagyon nem vennéd észre,mert az inteleknél (bár szeretem őket) a gyártás technolóiágba nincs nagy változás.
Amúgy nyilván megvenném a 10500-at ha arra lenne keretem, de ramoknál sem nagyon éreznél nagy változást :D Videó vágásnál meg már inkább egy i7-es ami szóba jöhet, de a többi dolog az nem változik nagyon.
#2: semmivel se gyorsabb, nyilvan:
Kerdezo: ha van ra penzed, csereld. Amire te hasznalod, biztosan nem fogod eszrevenni a 2400 es a 3000Mhz-es RAM-ok kozotti kulonbseget.
2/
32gb ramot szeretnék mert van olyan képszerkesztőm,hogy a 16gb-t azt megeszi seperc alatt a megahertzeket,hol lehetne észrevenni?Videótömörítésnél vagy keményebb játéknál?
2/
Ahogy elnézem a teszt szerint kétszerese a teljesítménye a 10400-nak.Azért is akarnék frissíteni mert ha minden nem is de a főbb alkatrészek legalább megint ujjak lennének kivétel a táp meg a videokártya.
Jaaja.
Gazdaságosan akkor éri meg, ha megtartod a memóriát, és veszel mellé még. Most 2x8gb kiosztásban van? Akkor jöhet még 2x8 a használtpiacról, 2666 mhz+. De lehet 2400 mhz, csak a CL értéke se legyen magasabb
Alaplap pl: B460: asrock pro4, gigabyte hd3 / d3h, msi bazook, torpedo
Max 35 ezerért.
(Ez felett a B560 lenne, ami támogatja a memória oc-t, tehát tudja vinni a ramokat 2666 mhz felett is, azaz ebbe 3200+ mhz mehet bátran. Csak amennyivel többe kerül a csere, annyival nem ér többet sajnos. Illetve ez támogatja a 11 gen procikat is.)
5/
Nekem most 16gb ilyen ram van a gépben G Skill RipjawsV F4-2400C15-8GVR
És akár egy ilyen alaplap Gigabyte Z490 UD (rev. 1.0) is lehetne jó?Tudok ilyet jó áron 2 hónapos 2023 végéig garancia 40EFt ez is úgy nézem oc ban támogatja a ramokat csak a 11. generációt nem.És az nem gond ha a memória mondjuk 3000mhz-t megy a lapban de a proci csak 2666mhz-t támogat?
Az jó, megveheted. Főleg a hosszú gariidő miatt lehet jó vétel.
11. Generációt támogatja, van ram oc, és k jelű proci oc is. Jobb a b560-nál.
Így érdemes lehet akkor 2x16GB RAM kitet beszerezni, a mostanit meg eladni.
3200mhz+ és CL16- legyenek a további tulajdonságai.
7/
Hát annyit nem akarok ram-ra költeni amennyibe a 3200+ os kerül 3000mhz-s ramokat néztem 32gb 50EFt vagy találtam a hardveraprón 80EFt-os ramokat 45EFt ért de azok is 3000mhz meg ugye garancia nem tudom van e rájuk.
9/
Az egyikre azt hiszem 6 hónap garit vállal aki hirdeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!