Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógépet szeretnék vásárol...

Számítógépet szeretnék vásárolni. Hogy válogassam össze az alkatrészeket?

Figyelt kérdés

Főként programozásra, internetezésra, irodai programok alkalmazására használnám. Olyan erősségűt szeretnék, hogy virtuális gép is egész gyorsan menjen rajta. Szeretném, ha legalább 16 gb memória, i5-ös vagy i7-es processzor, és 1TB SSD lenne benne.

Olyan maximum 250-300 ezer Ft körülre gondoltam, és én szeretném összeszerelni youtube tutorial alapján. Még sosem csináltam ilyesmit, úgyhogy segítséget szeretnék kérni, hogy hogy válogassam össze az alkatrészeket, hogy kompatibilisek legyenek egymással.

2021. márc. 29. 15:02
1 2
 11/11 Kanyo Attila Engineer ***** válasza:

Szerintem meg Intelnek a bukása az 1200 socket.Az 1200 socketban az integrált grafikus kártyának a megósztótt memóriája maximum 512 Mb.

Mosmá mire elég az 512 MB ,videó memóriának.Szerintem a legelső válasz adó ,nem elégé pontos.

Jóbban jár ha 1551 socketos gépbet vesz.

Ime az összeálítás:

Cpu: Intel® Core™ i3-9100F

Mb:GIGABYTE H370M DS3H(dual bios,raid vezérlők,Ultra Durable Védelem)

[link]

Vga:minimum Geforce GT 1030,ha netán játszani akarsz akkor egy Amd Rx 580-as 8GB ramal.

Ram:untig elég DDR4-2400 Mhz,nem tud többet a proceszor,lehet sima oem(nincsen mérkája) 16 GB DDR4-2400Mhz.

Cpu

DeepCool GAMMAXX 300 (XL ATX házba férbele)

Ajánlatósab ez a model jó a micro atx-be is.

**Gamer Storm Gabriel**

[link]

A táp lehet 500-600 Watos.Attól függ milyen grafikus kártyát raksz.LC POWER,DEEP COOLER,

Sdd:240 Gb

HDD:Raid 10 módban 2*1TB a gyorságért,+ 2 TB adatmentésre.

A ház legyel ATX ,beleférjen az Amd RX 580- as.Ha meg csak GT 1030 egy sima micro atx is megteszi a dólgát.

Egyszer megveszed ,meg marad.Mind össze 100 Euróba kerül.

LC POWER Gaming 978BG - Tank-Buster - ATX gaming case

[link]

Írta:Kanyó Attila

2021. ápr. 27. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!