Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Evvel megoldom USB zajt?

Evvel megoldom USB zajt?

Figyelt kérdés
Adott egy Avermedia am310 USB kondenzátoros mikrofonom ami eléggé zajos. Terv hogy veszek egy Rode nt1 kitet ami tartalmaz egy Rode interfészt! Így megszűnik az USB zaj és jó minőséget kapok vagy marad a cincogó hang?

2021. márc. 29. 13:30
 1/9 anonim ***** válasza:

A Rode nt1 kitben szereplő AI-1 interfész specifikációjában az alábbi szerepel:

"Power: USB bus-powered"

[link]

Tehát ugyanúgy az USB-portról kapja az áramellátást.

Ha az USB-port tápfeszültsége zajos és az interfész nem tartalmaz kellő szűrést (bár azért a Rode esetén el merem képzelni, hogy tartalmaz - de ez csak szvsz.), akkor ugyanúgy "cincogni" fog.

Kaphatóak USB-izolátorok - például:

[link]

[link]

amelyek szűrik/galvanikusan elválasztják az USB-portot, de érdemes odafigyelni, hogy milyen sebességet kezelnek, milyen csatlakozóval rendelkeznek (például a Rode interfésze USB 3-as USB-C-vel rendelkezeik).

2021. márc. 29. 14:14
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi válaszod :) hát reméltem, hogy interfész megszünteti a cincogást... végül is nem olyan vészes, csak nekem idegesítő. Azt reméltem, hogy így totálisan tiszta és cincogó mentes lesz! Már a futárnál a csomag szóval holnap kiderül.
2021. márc. 29. 14:20
 3/9 A kérdező kommentje:
Amúgy az alaplap egy Asus rog strix b450 f gaming és a táp egy evga gq 650w nem tudom ez mond valamit
2021. márc. 29. 14:22
 4/9 anonim ***** válasza:

A zaj több forrásból is származhat:

- egyrészt ott van a PC tápegysége, aminek a különböző, szekunder oldali ágain leadott feszültsége "váltakozhat":

[link]

ez némi zajt okozhat - bár az említett tápnál ennek kevésbé kellene jelentkeznie:

[link]

hisz töredéke az ATX-szabványban rögzítetteknek

- másrészt ott az alaplapon levő esetleges DC-DC átalakítónak, ami az alaplapra menő 12 V-ot alakítja át 5 V-á (ha van ilyen az alaplapon, nem direkt a tápegységtől jön a tápellátás)

- harmadrészt ott van a mikrofonba épített DC-DC átalakító, ami a kondenzátormikrofon tápellátásához szükséges 48 V-tot állítja elő az USB-ből jövő 5V-ból

Nos az első kettőt megoldhatná az USB-izolátor, a legutóbbit nem - az már az USB-mikrofonon/-interfészen áll vagy bukik.

2021. márc. 29. 14:55
 5/9 A kérdező kommentje:
Hálás köszönet a válaszért :) holnap kiderül és remélem minden jó lesz!
2021. márc. 29. 15:01
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
ezzel*
2021. ápr. 1. 22:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Milyen tápod van?
2021. ápr. 2. 11:56
 8/9 anonim ***** válasza:
#7: a #3-as hozzászólásában írja, a #4-es hozzászólásomban meg előkerestem róla egy tesztet.
2021. ápr. 2. 12:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Áh, okés, köszi... A jelek szerint kisbetűvak vagyok. :) Hát, kizárnám...
2021. ápr. 2. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!