Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megoldaná a NAT problémámat...

Megoldaná a NAT problémámat ez a módszer?

Figyelt kérdés

A gondom a következő.

Van egy Telekomos modemem ezen keresztül jön a net meg a tv is.

Ebbe csatlakozik bele egy router, amibe megy a számítógép, Xbox meg a Ps.

De pld az Xbox dupla Natot érzékel mert a router és a modem nem ugyan azzal az ip címmel rendelkezik mivel utóbbinál a szolgáltató adja automatikusan.

Megoldaná a helyezetet az hogy én a modembe beledugok egy pld. 4 helyes ethernet elosztót (így megkerülve a routert) amiben aztán csatlakozatnám az Xbox-ot meg a többit hogy direktbe a modemhez csatlakozzon így elvileg nem lenne a Nat-al probléma.

Megoldódna ezzel a helyzet vagy hülye ötlet?

2021. márc. 26. 21:03
1 2 3 4
 11/34 Alex Fly ***** válasza:

Na várjunk csak egy pillanatra... Ugye nem azt akarod mondani, hogy a modem mögött a te eszközöd is routol? Mert akkor teljesen érthető, ha az a szerencsétlen XBox nem talál ki a netre...

Ha a címfordítást a telekomos eszköz végzi, akkor neked a saját eszközödből csak az APgre és a switchre van szükséged. Le kell tiltani a DHCP-t és hagyni, hogy a modem ossza ki a címeket - és persze ilyenkor nem a WAN, hanem valamelyik LAN porton kell összekötnöd a modemmel - ha 100%-ban ragaszkodunk a szabványokhoz, akkor crosslink kábellel, de tulajdonképpen ez ma már lényegtelen...

2021. márc. 27. 01:50
 12/34 A kérdező kommentje:

Na ezt kérdeztem egészen idáig hogy az elosztó megoldaná e a gondokat és működne minden.

Abba akarnám bedugni a routert mint ac pontot meg minden más is.

1 Gigabites netem van gondolom ilyen olcsó vackok nem éppen a legjobbak, néztem 5 portosat 4 ezeret meg 12 ezerért is.

Mi a külöbség? Mert az nem akarom hogy a sebesség csökkenjen a switch miatt.

2021. márc. 27. 07:24
 13/34 A kérdező kommentje:

A modembe van a router kötve, gondolom az van amit mondasz.

Amúgy minden müködik tökéletesen róla a letöltési sebesség is a maxom megy és online játékokban 20-30 a ping.

Nem azért akarok itt szórakozni vele mert nem jó mivel kb 10éve mindig így van használva csak most gondoltam kipróbálom ezt a módszert.

2021. márc. 27. 07:28
 14/34 anonim ***** válasza:

Ahogy fentebb is írták, a routerben a DHCP-t kikapcsolod, meg a bemenő kábelt átdugod az egyik LAN portba, és kész, semmi egyéb dolgod nincs. Még a wifi is működik tovább. Annyi változik, hogy mindennek a modem fog címet osztani, annak is, ami nem közvetlenül csatlakozik hozzá, ami tulajdonképpen az egésznek a célja. Minden eszköz ugyanazon az alhálózaton lesz.

Nem kell külön switch-et venni, hiszen a router is használható akként, ha így állítod be.

2021. márc. 27. 07:50
 15/34 anonim ***** válasza:

"Nem kell külön switch-et venni, hiszen a router is használható akként, ha így állítod be."

De azt írta nincs elég portja, hogy mindent be tudjon dugni (ha jól értelmezem).

2021. márc. 27. 07:55
 16/34 anonim ***** válasza:
#15 Szinte minden mezei routeren 4 port van. Számítógép + xbox + ps + a bemenő az pont 4. Egyéb eszközökre ott a wifi. Arra meg még csatlakozhat végtelen számú eszköz, ha nem is szó szerint.
2021. márc. 27. 07:59
 17/34 A kérdező kommentje:

Na akkor a portokról

4 db van a modemen amit a telekom adott.

Abból az egyik amiből a net jön, a másik 3 foglalt mert abba megy a 3db tv.

A routeren van 1 wan port ide megy a kábel a modemből, meg van 4db ethernet amibe a gép, xbox, ps megy.

Szóval akkor mit dugja hova?

2021. márc. 27. 08:49
 18/34 anonim ***** válasza:

1. Bemész a router beállításaiba, a DHCP-t kikapcsolod.

2. Router WAN portjából kihúzod a kábelt, átdugod az egyetlen üres LAN portjába.

3. Mindent újraindítasz.

Ezzel elvileg kész vagy, és minden működik. A modemet meg sem kell érintened.

2021. márc. 27. 08:55
 19/34 A kérdező kommentje:

Mindent megcsináltam de így világít a routeren a piros lámpa hogy nincs net.

A router webes oldalán is írja hogy nincs a wan portba dugva semmi.

Nincs net se wifin se kábelen

Marad ahogy van többet nem szórakozok vele mert úgy sem lesz jó

2021. márc. 27. 10:08
 20/34 anonim ***** válasza:
2021. márc. 27. 10:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!