Megoldaná a NAT problémámat ez a módszer?
A gondom a következő.
Van egy Telekomos modemem ezen keresztül jön a net meg a tv is.
Ebbe csatlakozik bele egy router, amibe megy a számítógép, Xbox meg a Ps.
De pld az Xbox dupla Natot érzékel mert a router és a modem nem ugyan azzal az ip címmel rendelkezik mivel utóbbinál a szolgáltató adja automatikusan.
Megoldaná a helyezetet az hogy én a modembe beledugok egy pld. 4 helyes ethernet elosztót (így megkerülve a routert) amiben aztán csatlakozatnám az Xbox-ot meg a többit hogy direktbe a modemhez csatlakozzon így elvileg nem lenne a Nat-al probléma.
Megoldódna ezzel a helyzet vagy hülye ötlet?
Na várjunk csak egy pillanatra... Ugye nem azt akarod mondani, hogy a modem mögött a te eszközöd is routol? Mert akkor teljesen érthető, ha az a szerencsétlen XBox nem talál ki a netre...
Ha a címfordítást a telekomos eszköz végzi, akkor neked a saját eszközödből csak az APgre és a switchre van szükséged. Le kell tiltani a DHCP-t és hagyni, hogy a modem ossza ki a címeket - és persze ilyenkor nem a WAN, hanem valamelyik LAN porton kell összekötnöd a modemmel - ha 100%-ban ragaszkodunk a szabványokhoz, akkor crosslink kábellel, de tulajdonképpen ez ma már lényegtelen...
Na ezt kérdeztem egészen idáig hogy az elosztó megoldaná e a gondokat és működne minden.
Abba akarnám bedugni a routert mint ac pontot meg minden más is.
1 Gigabites netem van gondolom ilyen olcsó vackok nem éppen a legjobbak, néztem 5 portosat 4 ezeret meg 12 ezerért is.
Mi a külöbség? Mert az nem akarom hogy a sebesség csökkenjen a switch miatt.
A modembe van a router kötve, gondolom az van amit mondasz.
Amúgy minden müködik tökéletesen róla a letöltési sebesség is a maxom megy és online játékokban 20-30 a ping.
Nem azért akarok itt szórakozni vele mert nem jó mivel kb 10éve mindig így van használva csak most gondoltam kipróbálom ezt a módszert.
Ahogy fentebb is írták, a routerben a DHCP-t kikapcsolod, meg a bemenő kábelt átdugod az egyik LAN portba, és kész, semmi egyéb dolgod nincs. Még a wifi is működik tovább. Annyi változik, hogy mindennek a modem fog címet osztani, annak is, ami nem közvetlenül csatlakozik hozzá, ami tulajdonképpen az egésznek a célja. Minden eszköz ugyanazon az alhálózaton lesz.
Nem kell külön switch-et venni, hiszen a router is használható akként, ha így állítod be.
"Nem kell külön switch-et venni, hiszen a router is használható akként, ha így állítod be."
De azt írta nincs elég portja, hogy mindent be tudjon dugni (ha jól értelmezem).
Na akkor a portokról
4 db van a modemen amit a telekom adott.
Abból az egyik amiből a net jön, a másik 3 foglalt mert abba megy a 3db tv.
A routeren van 1 wan port ide megy a kábel a modemből, meg van 4db ethernet amibe a gép, xbox, ps megy.
Szóval akkor mit dugja hova?
1. Bemész a router beállításaiba, a DHCP-t kikapcsolod.
2. Router WAN portjából kihúzod a kábelt, átdugod az egyetlen üres LAN portjába.
3. Mindent újraindítasz.
Ezzel elvileg kész vagy, és minden működik. A modemet meg sem kell érintened.
Mindent megcsináltam de így világít a routeren a piros lámpa hogy nincs net.
A router webes oldalán is írja hogy nincs a wan portba dugva semmi.
Nincs net se wifin se kábelen
Marad ahogy van többet nem szórakozok vele mert úgy sem lesz jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!