Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Eladtam az alaplapom. Nálam...

Eladtam az alaplapom. Nálam működött, a vevőnél nem. Mi lehet a hiba?

Figyelt kérdés

Üdv!

Az imént történt a következő szituáció: Volt nekem egy csodálatosan működő Asus Z170 Pro Gaming/Aura alaplapom, amelyet egy I7-7700K-s processzorral és 2x8 GB DDR4 2400MHz-s RAM-okkal hajtottam.

3 napja még használtam, tegnap eladtam a lapot, ma reggel oda is ért a vevőhöz. Csakhát nála a lap nem indul el… Állítása szerint bekapcsolás után a ventik kicsit felpörögnek, majd le is állnak. A következő konfigurációval próbálja:

I5-7600K

4x4 GB DDR4 3200MHz (HX432C16FB3K4/16)

Tápegységről infóm nincs.

Állítása szerint már minden létező kombinációt kipróbált, tehát volt indítva 1 RAM-mal, másik RAM-mal, procival, minden amit csak lehet. A fent említett proci-RAM párosa eddig tökéletesen működtek egy Maximus VIII Hero lapban. Lehetséges, hogy a lap-proci kombó nem kezeli jelen helyzetben a 3200MHz-t?

Előre is köszönöm a segítséget!

2021. márc. 25. 18:08
 1/9 CspCsj ***** válasza:

BIOS törlés megvolt? (áramtalanítás után a CLEARTC tüskék rövidre zárása)

[link]

2021. márc. 25. 18:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem, az még nem volt. Írok neki, hátha megoldja a problémát.
2021. márc. 25. 18:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Esetleg bios frissites mert nem kezeli nativan a 7. Gent a jelenlegi verzioval csak a 6. Gent.
2021. márc. 25. 18:36
 4/9 A kérdező kommentje:
Eddig én is 7. gen-es I7-tel hajtottam. BIOS reset, elem kivétel megvolt. Semmi változás...
2021. márc. 25. 18:47
 5/9 CspCsj ***** válasza:
100%

Csak találgatni tudok:

- CPU hűtő kábele jó helyre lett dugva? (CPU-FAN és CPU-OPT csatlakozók egymás mellett vannak)

- Processzor foglalat tüskéivel minden rendben?

- Processzor érintkezőire nem ragadt paszta?

- Esetleg nem tud csatlakoztatni egy csipogó hangszórót? (SPEAKER) Hátha ad hiba-hangot és kiderül mivel van baja.

[link]

2021. márc. 25. 19:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet rájött hogy mégsem kell neki.
2021. márc. 25. 19:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul rakta össze, vagy szállítás közben megsérült az alaplap. Ha nem tudja megoldani, akk én elmennék vele egy szervízben, ott 100%-osan megállapították nálam a problémát (vevő rosszul kötötte be a kábeleket.)
2021. márc. 25. 19:44
 8/9 anonim ***** válasza:
-BIOS update
2021. márc. 25. 21:48
 9/9 A kérdező kommentje:
#5-ös! csipogó hangszórót kötött rá. Elvileg semmi csippanás. Proci tüskékkel minden rendben kell, hogy legyen. Szállítás során nemhiszem, hogy megsérülhetett, elvileg semmilyen külsérelmi nyom nincs rajta és én is bombabiztosan becsomagoltam. Az a baj, hogy az ország másik felében lakik a srác akinek eladtam, személyesen nem tudom megnézni, hogy mi is történik. Ma hív hozzá szakembert, nagyon remélem, hogy ő majd megoldja a problémát.
2021. márc. 26. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!