Milyen laptopot vegyek erre a célra?
Szeretnék kb. minimum 5 évre beruházni egy laptopra. Amire használnám a következő:
1. Tanulás/Jegyzetkészítés (Word, Excel, Power Point)
2. Netsurfing
3. Néha filmeket nézni (Nem igénylem a gigamegafullhádé ájmex tökömtudja minőséget. Egyszerűen néha csak filmet akarok nézni.)
4. A fájltárolási (dokumentumok, fotók) kapacitása lehet magas.
(Vagy inkább javasoljátok, hogy külső adathordozón tároljam ezeket?)
5. A legkomolyabb elvárásom, hogy bírja a strapát, tehát ha véletlen leejtem, ha munka közben teszem jobbra-balra, ha magammal viszem lóbálom, hurcolom, ne legyen semmi baja minimum 5 évig.
6. A második legkomolyabb elvárásom, hogy legyen nagy és szemkímélő a képernyője, mert sokat fogok rajta dolgozni. Nem szeretek belebújni a kisebb képernyőkbe, nagyon fárasztó rajtuk dolgozni.
Skót vagyok, ezért ezekre a célokra, igényekre 150-nél többet nekem nem ér.
(Az árérzékenységembe +30 EFt belefér, de az már beszéljen hat nyelven és kávét is főzzön.)
Milyen gépeket javasoltok? Konkrét márkát, kapacitást írjatok.
- Minimum 8GB RAM úgy, hogy bővíthető legyen később min. 16-ig
- min. i3 de inkább i5 proci
- AC/AX wifi
- SSD, de amivel árulnak gépeket, az nem Samsung NAND EVO, mert az drágább
- adattárolást külső valamin
- legalább 3 USB, amikből legalább 1 vagy 2 USB 3.0 (+)
nem árt, ha nem közvetlenül egymás mellett vannak, különben egy bumszlibb valami mellé nem tudsz bedugni mást
- FullHD felbontás, 15,6col méret (alá ne menj, fölötte meg ennyiért nem kapsz)
ha leejtegeted, azt egyik se bírja, max valami katonai változatú cucc, de az nem ez az árkategória
150 alatt nehezen kapsz ilyet újonnan, inkább felette, mivel most fentebb vannak az árak, az utóbbi 1 évben meg nagyon hullámzanak a laptopok árai sokféle okokból
használtan pedig nehéz kifogni ilyen célra megfelelőt, mert alig használtat-alig nyüstöltet az ad el, aki csúcskategóriákat használ és azért váltogatja a laptopját, vagy azért adja el, mert már szr
de azt sem árt majd időközönként portalanítani, meg majd újrapasztázni és mivel valszeg' gagyi SSD-vel lesz szerelve, esélyes, hogy meg fog dögleni, adatokat pedig külső HDD-n (vagy pendriveokon tárolj, nem tudom mennyi az annyi...)
Szerintem az árral meg is lőtted magad. A tényleg hordozásálló és tartós gépek sajnos jóval drágábbak. Esetleg ennyiért használtan kapsz valame 2-3 generációval régebbi tényleg masszív építésű business class gépet kaphatsz akár garanciával is, az biztos kihúz még 5 évet, de az jó eséllyel csak 14"-os lesz, cserébe 2+ kiló, amit már annyira nem nagy élmény egész nap hurcolni.
Vagy veszel új consumer laptopot, amit kb. arra terveztek, hogy nem nagyon hordozva, főleg asztalon tartva kihúzza a gari végéig, aztán lesz ami lesz. Ilyen kategóriában láttam már olyan modellt, aminél a chipset hűtését a billentyűzet fenéklemezével oldották meg a szalagkábelen keresztül(!!!).
Üzleti szériás használt gép jöhet csak így szóba.
Az a lényeg, hogy proci 4 mag és 4szálas legyen (utánanézés! mert a 2 magosakat is szokták 4-nek hazudni). Minél újabb generáció (nem gáz a 3-4000 szériás Q proci se, de jobb egy újabb konstrukció, ha van azonos áron).
17" kijelző nagyon jó és szép dolog, de aranyáron vannak, és dögnehéz. Szóval lehet nézegetni, de elsősorban 15"-eset fogsz találni.
Muszáj! 8GB ram, ssd, fhd kijelző
Előny az ips panel és a matt kijelző.
Extra: magyar bill kiosztás, világító bill., jó akksi.
Böngészd a hirdetéseket! Nem tudom helyetted.
Linkelj te gépeket, és kiválasztom melyik a jobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!