Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » IPS monitor (ASUS VG249Q),...

IPS monitor (ASUS VG249Q), ennyi IPS glow/blacklight bleeding normális? Káros a szemre?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy kb. lehetetlen olyat szerezni, aminél nincsen, viszont ez az első IPS monitorom és az lenne a kérdésem, hogy ennyi normális-e? Mellékelek kettő képet.

[link]

Ahol nagyon durvának tűnik az IPS glow, ott a telefon javítása miatt van, igazából ennyire nem durva. Ahol sötétebb és nem olyan vészes, kb. úgy látom igazából.

A másik kérdésem, hogy amióta megvan a monitor piros a szemem és könnyezek is, a 2-3 nap alatt fokozatosan vettem le a fényerőt, ma vettem le 35-40-ről 0-ra végleg, azóta kb nem is könnyezek nincs baj a szememmel. Az lenne a kérdésem, hogy attól még így érdemes váltanom másra vagy valami? Rájöttem, hogy nem 50-100-ason kéne sötét szobában használni, és ez is lehetett a baj, mert amióta levettem nincs baj kb. Esetleg valamit kéne még kalibráljak?

2021. márc. 22. 22:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

IPS-eket annyira nem ismerem. TN paneleset tudok ajánlani, szerintem kiváló volt. Annyi bajuk van, hogy pár év után előszokott jönni 1-2 pixel hiba, de nem veszélyesen sűrű, és kell jó pár év hozzá.

Kicsit jobb a fényereje, viszont nincs benne Gsync. Nem mai konstrukció :D Viszont jobb pl. érezhetően "reszponzívabb"

BenQ Zowie 2411P.

2021. márc. 23. 01:02
 12/15 anonim ***** válasza:
Ebben az árban én csak az ehhez hasonló IPS-eket láttam, én amik előtt ültem 1 kicsit egyik se jött be. Tesómnak egy AOC van, konkrétan ugyan az van vele, mint amit leírtál.
2021. márc. 23. 01:03
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, arra jutottam, hogy valószínűleg nem küldöm vissza, a korábban leírtak miatt (nem látszódik csak ha direkt keresem tesztelésnél stb.). Illetve azért mert valószínűleg a következő is ugyanúgy IPS Glow-al rendelkezne és így tovább.
2021. márc. 23. 13:51
 14/15 anonim ***** válasza:
88%
#11 Nincs az a TN panel amire azt mondanád, hogy "kiváló", az egyetlen amiben jeleskedik a nagyon gyors válaszidő - ami oké, szuper, csak épp már az IPS válaszideje is teljesen jó, VA ról nem is beszélve. Szarok a színei, betekintési szöge, kontrasztja, ótvar az egész, legfeljebb ultra kompetitív játékosoknak lehetne ajánlani akik még az egér súlyozásával is szöszölnek és ebből élnek. Vagy azoknak, akiknek minden mindegy, csak képet adjon.
2021. márc. 23. 14:09
 15/15 anonim ***** válasza:

Tehát az említett ASUShoz képest pont ugyan annyi a kontraszt aránya, betekintési szöge 8 fokkal rosszabb, SOKKAL reszponzívabb. Az "ótvar" az egész annyit jelent, hogy van egy alienware IPS monitorom, amin semmivel sem szebb a kép, mint az említett BenQ TN-esen. Az egér súlyával való szöszölés nem ultra kompetetive játékot kíván, csupán annyi IQ-t, hogy az ember ne akarjon olyan dolgokkal játszani, amik nem segítik.

Köszönjük Emese

2021. márc. 23. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!