IPS monitor (ASUS VG249Q), ennyi IPS glow/blacklight bleeding normális? Káros a szemre?
Tudom, hogy kb. lehetetlen olyat szerezni, aminél nincsen, viszont ez az első IPS monitorom és az lenne a kérdésem, hogy ennyi normális-e? Mellékelek kettő képet.
Ahol nagyon durvának tűnik az IPS glow, ott a telefon javítása miatt van, igazából ennyire nem durva. Ahol sötétebb és nem olyan vészes, kb. úgy látom igazából.
A másik kérdésem, hogy amióta megvan a monitor piros a szemem és könnyezek is, a 2-3 nap alatt fokozatosan vettem le a fényerőt, ma vettem le 35-40-ről 0-ra végleg, azóta kb nem is könnyezek nincs baj a szememmel. Az lenne a kérdésem, hogy attól még így érdemes váltanom másra vagy valami? Rájöttem, hogy nem 50-100-ason kéne sötét szobában használni, és ez is lehetett a baj, mert amióta levettem nincs baj kb. Esetleg valamit kéne még kalibráljak?
IPS-eket annyira nem ismerem. TN paneleset tudok ajánlani, szerintem kiváló volt. Annyi bajuk van, hogy pár év után előszokott jönni 1-2 pixel hiba, de nem veszélyesen sűrű, és kell jó pár év hozzá.
Kicsit jobb a fényereje, viszont nincs benne Gsync. Nem mai konstrukció :D Viszont jobb pl. érezhetően "reszponzívabb"
BenQ Zowie 2411P.
Tehát az említett ASUShoz képest pont ugyan annyi a kontraszt aránya, betekintési szöge 8 fokkal rosszabb, SOKKAL reszponzívabb. Az "ótvar" az egész annyit jelent, hogy van egy alienware IPS monitorom, amin semmivel sem szebb a kép, mint az említett BenQ TN-esen. Az egér súlyával való szöszölés nem ultra kompetetive játékot kíván, csupán annyi IQ-t, hogy az ember ne akarjon olyan dolgokkal játszani, amik nem segítik.
Köszönjük Emese
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!