Ősszel PC konfig CS:GO-ra?
Nálad nem az érvekkel van a gond, hanem szimplán nem vagy képes elfogadni, hogy valaki azért vesz meg valamit mert a jövőre gondol. Ennyi erővel akkor miért nem ajánlod rögtön, hogy vegyen mindenki mindent használtan azonnal.
Új autót se vegyen senki, pár év múlva úgy is fele áron megkapja, sőt prémium autó is minek, pár év múlva ugy is az ottani technika leszivárog a középkategóriába.
Nem, elhiszem, hogy arra gondol. Csak hülyeség még attól :D
A te Z-s lapod nem lesz használt 4év múlva? De.
Ár\érték arányot számolunk, nem arra megyünk, hogy a kis egonk jól érezze magát. Ha valamit nem tudsz kihasználni 4 éven keresztül, és közben értéktelenedik el, azt butaságnak hívják. Csináld, nekem mind1, de ne ajánlgasd másnak a hülyeséged.
Az a hülyeség amit írsz, hisz már magadnak is ellentmondasz jóformán.
Egy más chipsetes lap ugyanúgy öregszik, ugyanúgy veszt az értékéből, ez nem érv arra, hogy azt vegyen mert az ma olcsóbb, ennyi erővel írtam, vegyen rögtön mindent használtan, jó lesz a most 3-4 éves cucc is.
De igen, tényleg mindenki hülye, aki úgy kezd gépet építeni, hogy gondol előre pár évet, és a bővíthetőséget szem előtt tartja.
Én miért mondtam volna azt, hogy jó lesz most a 3-4éves? Tudsz venni b460 as lapot 4 éveset? Mesélj
A Z-s alaplapod nem használod most, reális értéke a tuning. Nem tudsz tuningolni. Mit nem értel? Laposföldes vagy?
Nem hiszem el, hogy nem direkt vagy ilyen értetlen, és még mindig ezen rugózol, hogy akkor menyibe fog kerülni. De ezzel a vas logikáddal, hogy ezt hangoztatod, hogy jajj mert akkor husz lesz, akkor miért vennél most új B460-at, ha kapsz helyette használtan két 2-3 generációval régebbi hardvert olcsóbban?
Meg ezen vagy fennakadva, hogy akkorra 20 lesz... a DeLorean-t kölcsönadod?
Arról magyarázol, hogy valaki nem ért hozzá, közbe ezotéria szinten jósolgatsz itt pontos összegekkel, mintha pontosan egy Z490 létezne, és az pontosan annyi lesz.
De írtam, rakj össze most egy konfigot 10400 + 16 ram + egy lap 20-ért, ez így kerek egy 100-as, vagy épp 50-60-ért vesz valaki egy 8700-at a régi procija helyére, amit még el is adhat, és akkor ennyi befektetés sem kell, mert ott van már minden kéznél.
Ja de nyilván a vas logika, hogy jóslunk a jövőre előre, igen pont akkor pont 20-ért fog tudni Z490-es lapot venni, persze mindegy, hogy egy Z490M vagy egy Aorus Master, de 20 lesz.
Pontosan tudod, hogy egy akkori proci teljesítményben, márpedig azt fogja hozni, oké.
Na és a léyneg, hogy az teljesen hülye, aki most megvesz egy Z-s lapot, és esetleg úgy tervezi, hogy 1-2 éven belül tesz bele egy erősebb procit, mert hát mi az már, hogy nem akkor adja el a B-s lapját meg minden egyebet, hisz megjósoltad, kiszámoltad, hogy úgy olcsóbban fog kijönni.
te fogyatékos vagy. nem tudok rád mást mondani.
a 8700 nem tudom hogy jön ide. azt sem tudom, hogy te milyen fszságokról beszélsz. Most nem tudom, hogy egy 130K-s alaplapot hogy keversz ide, ehhez már súlyos értelmi fogyatékosság kell. Vegyed a szarod, nem érdekel. Egy laposföldessel vitázom.
Eleve nem érted, hogy nem 1-2 évről van szó, 1-2 év múlva lecserélni az 10400F-et megint pénzkidobás. Te alapvetően nem érted a számítástechnikában hogyan építünk gépet, és a kérdezőnek CSGO-ra ajánlgatsz egy kibszott Z490-et, I5-el, hogy maj eladja 1év múlva az i5-öt.
Hogy te égeted a pénzt te bajod. Magadét égesd. Cső
Egyedül az egoddal vannak problémák, és a pökhendi stilusoddal, de nagyok. Arról meg végképp nem tehetek, hogy nem vagy képes felfogni, te vagy az egyetlen aki itt konkrétan azt magyarázza, hogy majd pont 20-at fog érni, anélkül, hogy pontos alaplaptípus meg lenne nevezve, csak annyi hogy Z490, de igen 20-at fog érni. Kimatekozod előre, úgy mintha látnád előre forintra pontosan, hogy márpedig az annyit fog érni, és pontosan ennyit és enynit veszít vele.
" Hogyan építünk ", jah, igen ego királyi többes... Bár minek is írok ilyet, úgy se érted. Bár vagy a szövegértéssel vannak gondok, vagy tényleg direkt tetteted az egészet, és hogy jön ide a 8700? Talán megint értelmezni kéne amit írok.... 10400-al pár % on belül azonos teljesítményt ad... Tudod a példáddal próbáltam demonstrálni, amit nem siekrült ugy néz ki értelmezned, hogy mi a jobb, ha 50-60 körül vesz egy 8700-at és használja a meglévő lapban stb, vagy épp ha vesz kb 100-ért, egy új félgépet.
És tudom nehéz lesz értelmezni de megpróbálom újra: Mi a jobb, ott van neki a 490-es lap, és pár év múlva alkalomadtán gondol egyet és jó eséllyel kap bele egy 50-80 közötti áron egy mostani I7-et vagy I9-et, vagy épp cserélje ki a fél gépet, mert talán, ha esetleg a csillagok is úgy állnak kiszámoltad előre, hogy pontosan mi mennyit fog érni, és megéri.
Ennyi erővel ajánlgass valami H87-es lapot, bele egy 4000-res I5-el, hisz mindkettő van már 20 körül kényelmesen....
Az 50ezres fog 20-at 4év múlva. Segítek, ha bajod van az alapvető logikával
4éve a következő processzor foglalat volt -> 1151 v1. Nézzünk egy Z170-es lapot hozzá, ami az alja volt (mai 50ezresek, ha te nem az 50ezresekkel számolsz, akkor nem 50ből 20 lesz a vége, hanem mondjuk 80-ból 26. Mégrosszabb... Logikád annyi van amúgy, mint egy matematikából felmentett fogyinak)
Z170 alapok 10-3 között vannak. 26ezer egy Maximus pl., gondolom sejted, hogy ennek a megfelelője ma nem 50 ezer. Na, ide várhatod 4 év múlva a sajátod, feltéve, hogy most pl. egy 144ezres Asussal rohangálsz, amit kurvára kétlek.
Továbbá, az ebbe való 6700K (a 8700K is 70 ezer amúgy, és annak a 9700K nyomja az árát egyébként, valamint évekig nem fog jelentősen lentébb menni, nem véletlenül 35ezer egy 3770K a mai napig). Szal egy 6700K 50ezer huf.
tehát, aki anno vett volna, 4 éve egy tegyük fel ilyen konfigot, az valójában nagyon pórul járt volna, hiszen a b150-es alaplapok is 15ezerbe kerülnek manapság, 20000-ért meg kapok egy Z170 extreme6-ot. Érted, ugye?
2 ezer forintot kellene ma ráköltenie a srácnak, aki anno nem volt hülye, és nem vett feleslegesen egy Z-s lapot azért, hogy ne tudja használni. Most, mikor úgy dönt vesz egy ilyet (bár minek venne bárki 50ért 6700K-t, de ennyi az ára;)), az most kőkeményen 5ezret ráfizet a Z lapra, mikor meg vette 23ezer volt egy b150-es alaplap, anno a Z170 extreme pedig 58nál kezdődött. Namost, ha te ezt továbbra sem érted, akkor javallom, hogy többet ne kommentelj, mert csak magad nevetteted ki.
Az egot hagyjuk inkább egyébként, mert egyelőre úgy állunk, hogy azt sem fogod fel, amit írnak neked, de a pofád akkora, mint a bécsi kapu.
Válaszolok
Úgy jár jobban, ha nem költ el 2021ben 110-et, és majd 2022-ben plussz 40-et (procira ráfizetés), hanem 2021-ben költ 70-et, és majd 2024-ben cserél procit, mert nincs szüksége 1év múlva i7-re. Semmi sem használja. SEMMI.
Értelme cserélni 2024-ben lesz TALÁN (nem lesz), és akkor várhatóan 10+proci lesz a plussz költség, nem pedig az a 25ezer, ami most már csak az alaplapon.
Nem ajánlgatok H87-et, köze sincs a témához. Kérlek szépen a jövőben kussolj el, ha 1 mondatot sem vagy képes értelmezni. Utoljára tényleg a laposföldes nyomorultakkal éreztem ezt, de azok legalább gyakorló elmebetegek voltak, FűSanya meg még drogozott is! Neked mi a mentséged?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!