Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lefagy mindig a laptop, mi a...

Lefagy mindig a laptop, mi a probléma?

Figyelt kérdés
Szóval, ismerős megkért, hogy telepítsek egy win10-et a Dell laptopjára. A laptopban nincs aksi csak töltőről megy és fogalmam sincs milyen típusú pontosan és ezt haver se tudja. Első telepítés sikerült is pantentül, aztán leszedtem az AMDnek a videokartya driver feluletet, hogy az is meglegyen. A program feltelepult, aztán lefagyott a gép. Megprobaltam egy újabb win verziót feltenni, de azóta csak a telepítés vegeig jutok amikor Microsoft fiokot kér majd lefagy, eddig birta. Fogalmam sincs mi lehet a probléma, remélem ti tudtok segíteni. I5, 4gb ram, Amd 8670M van benne.

2021. márc. 20. 15:49
1 2
 11/17 Dongaben ***** válasza:
Ezt éppen fordítva kellene... Telepítőben az összes létező partíciót törölni, majd az így létrejött 1 darab partíciót formázni. Vagy ebből az 1 partícióból leválasztani a rendszernek szánt részt Mb-ban megadva. A fennmaradó rész később használható tárolásra, de ezt Win alatt is lehet partícionálni.
2021. márc. 20. 17:31
 12/17 A kérdező kommentje:
Lényegében ezt szoktam csinálni en is csak többször formázom (nem tudom miért, megszokás, biztonság érzet), viszont ha torlok mindent akkor a 0.meghajtot nem lehet formázni, de amugy szerintem nem emiatt fagy le, de azert köszönöm hogy probaltok segíteni :) [link] (csak a kép hogy a létrejött egy particiot nem lehet formázni)
2021. márc. 20. 17:46
 13/17 Dongaben ***** válasza:
Pedig de... Itt kell az "Új"-ra kattintani, és létrehozni az új partíciót. A "0" csak azt jelzi, hogy nincs rajta partíció.
2021. márc. 20. 17:54
 14/17 A kérdező kommentje:
Igen tudom ezt csinaltam, mindig ezt csinalom amit te is irtal, eddig sose volt ilyen gond semelyik geppel, ezért is irtam hogy szerintem nem a hdd miatt fagy ki hanem mas a hibája.
2021. márc. 20. 17:57
 15/17 Dongaben ***** válasza:
Ok. Segíteni próbálok. :) Vedd ki akkor a HDD-t a laptopból, és ha van saját asztali géped, vagy külső USB-s csatlakozású HDD házad, akkor azzal próbáld meg formázni. Az is lehet, hogy a HDD erősen szektorhibás. Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Az ismerősöd vegyen hozzá eg új HDD-t, vagy inkább SSD-t, ami már nem annyira drága, de sokkal gyorsabb.
2021. márc. 20. 18:07
 16/17 A kérdező kommentje:
Sajnos semmi ilyenem nincs, nekem is csak laptopom van, viszont masik ismerősöm nem reg vett egy asztali pct lehet megnezzuk majd azon valamikor jovoheten. Köszönöm szépen az eddigi segitseged :)
2021. márc. 20. 18:14
 17/17 Dongaben ***** válasza:
Tőlem gyakran kérnek hasonló szívességet... Külső USB-s házba teszem elsőre a HDD-t, és lementem róla, ami kell, ha kell, aztán formázom javítással. Így kiderül, hogy van-e valami hibája a HDD.nek. Vannak szoftveresen javítható HDD-k tárhely vesztéssel, persze, mint a Hitachi, Seagate, de pl. Toshiba HDD-t nem ajánlanék javításra.
2021. márc. 20. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!